Video Matemātikas eksāmenu visā skolā kārto trīs skolēni, nokārto viens. Raidījums analizē eksāmenu rezultātus (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Tāfele. Ilustratīvs attēls
Tāfele. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Saistībā ar gaidāmo skolu tīkla reformu un ieceri uzlabot izglītības kvalitāti, Latvijas Televīzija analizējusi pagājušā gada 9. klašu eksāmenu rezultātus.

Izvērtējot eksāmenu rezultātus, iezīmējas tendence, ka labāku sniegumu uzrāda skolēnu skaita ziņā lielākas skolas.

Taču ir arī izņēmumi, un vairākas mazās skolas sasniegušas ļoti teicamus rezultātus. Latvijas Televīzija šonedēļ apmeklēja trīs mazās skolas, kurās eksāmenu rezultāti īpaši izceļas uz citu skolu fona un kopējām tendencēm.

Pagājušogad 9. klašu beidzēji pirmo reizi lika centralizētos eksāmenus, pirms tam esošo valsts pārbaudes darbu vietā, un tie organizēti ar mērķi gūt objektīvu pārskatu par skolēnu sniegumu un zināšanām visā valstī.

Lielākais klupšanas akmens skolēniem tradicionāli ir matemātika. Pērn visvairāk skolēnu palika bez atestāta tieši matemātikas dēļ, un tā tas ir gadu no gada. Matemātikā vidējais rezultāts valstī 2023. gadā, beidzot pamatskolu, bija 50,5 %. Mazākās skolās vidējais rādītājs vēl zemāks – ap 40%.

Ja raugās uz skolām, kur pērn matemātikas eksāmenā bija sliktākie rezultāti, negatīvā ziņā izceļas Kalnciema pagasta pamatskola Jelgavas novadā, kur vidējais rādītājs pērn bija 7,3% - tātad nesekmīgs. Matemātikas eksāmenu gan kārtoja tikai trīs skolēni. Vienai skolniecei gan šo eksāmenu izdevās nolikt, un viņa vienīgā no klases saņēma dokumentu par iegūtu pamatizglītību.

Izglītības ministrija par šādiem datiem nav pārsteigta, un uzsver, ka par skolu tīkla sakārtošanu sarunas turpinās.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu