Ukraina gatava arī nomāt Rietumu pretgaisa aizsardzības kompleksus "Patriot" (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba. Foto: AFP/SCANPIX

Ukraina ir gatava no Rietumiem nomāt pretgaisa aizsardzības kompleksus “Patriot”, lai labāk aizsargātos no masīvajiem Krievijas triecieniem, paziņoja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

“Kad mēs runājam aiz slēgtām durvīm, es vienmēr partneriem saku: “Mani dārgie, vienalga kā – gribat iznomāt, iznomājiet. Gribat, lai “Patriot” piesedz jūsu robežas, dodiet tā, bet dodiet”,”

Kuleba pavēstīja televīzijas kanāla TSN ēterā.

Ministrs atklāja, ka šobrīd notiek sarunas par vēl divu “Patriot” un viena “SAMP-T” kompleksu nodošanu Ukrainai. Ja valstis, kuru rīcībā ir šie kompleksi, piekristu tos nodot Ukrainai, to piegāde būtu “nedēļu jautājums”.

Ukrainas rīcībā šobrīd ir vairāki “Patriot” kompleksi, kurus tai piešķīra ASV un Vācija.

Vācija nesen apsolīja piešķirt Ukrainai vēl vienu kompleksu un papildu raķetes jau esošajiem.

Ņemot vērā Krievijas apjomīgos triecienus pa Ukrainas enerģētikas infrastruktūru, Ukrainai šobrīd visvairāk nepieciešamas jaunas pretgaisa aizsardzības sistēmas un to munīcija.

Kā nesen izteicās Ukrainas prezidents Voldimirs Zeleneskis, visas Ukrainas aizsargāšanai pietiktu ar 25 “Patriot” kompleksiem, kurā katrā būtu sešas līdz astoņas iekārtas.

Marta beigās Ukrainas Ārlietu ministrija lūdz rietumvalstis piešķirt papildu “Patriot” kompleksus, lai Ukraina spētu aizsargāt ne tikai savus iedzīvotājus, bet arī nepieļaut tās ekonomikas sagraušanu.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu