Noskaties Okupanti radījuši "Frankenšteina" raķešu palaišanas iekārtu (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sociālajos tīklos cirkulē video, kurā okupanti demonstrē "inovatīvo" jūras kājnieku ieroču pielāgošanu lietošanai uz sauszemes.

Okupanti prezentē "Frankenšteinu" - BU-6000 jūras kājnieku raķešu palaišanas iekārtu, kas uzstādīta uz MT-LB daudzfunkcionālās kāpurķēžu bruņutransportieru šasijas.

Raķešu palaišanas iekārtu minētajā video izmantoja Krievijas bruņoto spēku Brīvprātīgo izlūkošanas uzbrukuma brigādes "Ņevsky" artilērijas nodaļa.

Piemērotu sauszemes ieroču trūkuma un iespējamā jūras bruņojuma pārpalikuma dēļ RBU-6000 iekārta, kas sākotnēji bija paredzēta pretzemūdeņu karadarbībā, tika atkārtoti izmantota sauszemes operācijām.

Jo īpaši manuālais pārlādes process apgrūtina jūras ieroču pielāgošanu sauszemes operāciju veikšanai. Lai gan jūras spēku kuģiem parasti ir īpaši munīcijas uzglabāšanas nodalījumi, uz sauszemes platformām, piemēram, MT-LB, tādu nav, tādēļ ir nepieciešamas manuālas pārlādes. Katrai RGB-60 raķetei, kas sver 113 kilogramus un kurai nepieciešama manuāla apstrāde, pārkraušanas process rada loģistikas sarežģījumus. Salīdzinājumam "Grad" sistēmām artilērijas raķetes sver aptuveni 66 kilogramus.

RBU-6000, kas pazīstams arī kā "Smerch-2", ir padomju laika raķešu palaišanas iekārta, kas paredzēta ienaidnieka zemūdeņu un torpēdu iznīcināšanai. Sistēmas darbības diapazons ir 5,2 kilometri, bet maksimālais šaušanas ātrums ir viens šāviens ik pēc 2,4 sekundēm.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu