Čehijas uzņēmums uzstādīs Lietuvas gaisa telpas novērošanas sistēmu

TVNET/LETA/BNS
Foto: Shutterstock

Čehijas grupas "Omnipol" uzņēmums "Era", kas ražo izlūkošanas, novērošanas un citas tehnoloģijas, 3,6 miljonu eiro vērtā projektā uzstādīs Lietuvas gaisa telpas novērošanas sistēmu, kas veiks novērošanu 609 metru augstumā, otrdien paziņoja Lietuvas valsts aeronavigācijas uzņēmums "Oro navigacija".

Ar jauno plaša lauka multilaterācijas sistēmu varēs kvalitatīvāk uzraudzīt valsts gaisa telpu, norādīja "Oro navigacija" vadītājs Sauļus Batavičs.

"Projekts nodrošinās novērošans pakalpojumu sniegšanu augstākā kvalitātē un plašākā pārklājumā. Tas nozīmē, ka plaša lauka multilaterācijas sistēma aptvers visu valsts teritoriju un gaisa telpa tiks kontrolēta no 2000 pēdu (609 metru) augstuma," sacīja "Oro navigacija" vadītājs.

Viņš piebilda, ka jaunā sistēma būs sadalīta daudzās sastāvdaļās un būs noturīgāka gadījumā, ja pārtrauks darboties atsevišķi radari.

Viļņas, Kauņas, Palangas un Šauļu lidostas varēs izmantot jaunās sistēmas pārklājumu un optimizēt gaisa kuģu tuvošanās procesu.

Kompānijas "Era" plaša lauka multilaterācijas sistēmu izmanto arī par gaisa satiksmes organizēšanu Latvijā atbildīgā VAS "Latvijas gaisa satiksme".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu