VIDEO Uzmākšanos mācību iestādēs piedzīvo arī vīrieši

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Kaut arī biežāk izskan informācija par gadījumiem, kad uzmākšanos mācību vidē piedzīvojušas studentes, tomēr tas var skart arī studentus. Jebkurā gadījumā tādām situācijām var būt ilgtermiņa sekas, vēsta LTV raidījums “Panorāma”.

“Biju spiests pārtraukt mācības [augstskolā], jo man mēģināja uzmākties pasniedzējs,” raidījumam “Panorāma” savu pieredzi atklāj jauns vīrietis, kurš vēlējās palikt anonīms. “Atceros, ka gāju pie viņa uz kabinetu sarunāt laiku, lai pārrakstītu darbus. Ieejot kabinetā, viņš nemanāmi aizslēdza durvis un sāka izteikt nepiedienīgas piezīmes par manām rokām, acīm un čurāšanu uz televizora, un tamlīdzīgi. Fiziska kontakta nebija. ”

Jaunais vīrietis raidījumam “Panorāma” apstiprināja, ka tieši šī epizode kļuva par iemeslu mācības augstskolā pārtraukt, pametot valsts budžeta apmaksātu studiju vietu. “Pēc šīs nelielās vārdu apmaiņas man kļuva pretīgi un es nolēmu pamest [augstskolu], jo nevēlējos vairs jebkad satikt šo cilvēku,” vīrietis pastāstīja.

No seksuālas uzmākšanās cietušie izjūt gan kaunu, gan arī citu emociju gammu, kas viņus attur oficiāli ziņot par notikušo. Tieši tādēļ speciālisti uzsver – ir svarīgi normalizēt gan cietušo bailes, gan arī atkal un atkal atgādināt par iespējām ziņot.

Plašāk skaties sižetā!

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu