Valsts kontroles padomes locekļa amatā apstiprina Litvinu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts kontroles padomes loceklis Gatis Litvins.
Valsts kontroles padomes loceklis Gatis Litvins. Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima ceturtdien, 18. aprīlī, apstiprināja Gati Litvinu par Valsts kontroles padomes locekli.

Iepriekš Litvina kandidatūru atbalstīja arī Juridiskā komisija.

Jauna amatpersona jāapstiprina, jo padomes loceklei Kristīnei Jaunzemei 17.maijā beidzas pilnvaru termiņš, iepriekš komisijas sēdē norādīja Valsts kontrolieris Edgars Korčagins.

Litvins Valsts kontrolē darbu sāks 20.maijā, un viņa kompetencē būs jautājumi par tieslietu, iekšlietu un aizsardzības politikas jomām.

Litvina kandidatūra tika izvēlēta atklātā konkursā. Litvins ir ieguvis tiesību zinātņu doktora grādu. No 2019.gada Litvins ir Latvijas zvērinātu notāru padomes rīkotājdirektors, no 2021.gada - Valsts vienotā jurista profesionālās kvalifikācijas vienotā eksāmena komisijas loceklis.

Tāpat Litvins ir zvērinātu notāru palīga kandidātu pārbaudes priekšsēdētājs, asociētais profesors un Valsts kancelejas Valsts pārvaldes politikas attīstības padomes loceklis.

Jaunapstiprinātais Valsts kontroles padomes loceklis norāda, ka Valsts kontroles padomes locekļa amats ļaus apvienot un izmantot viņa profesionālās un akadēmiskās zināšanas un prasmes sabiedrības kopējam labumam.

"Darīšu visu nepaciešamo, lai Valsts kontrole ar revīziju palīdzību turpinātu uzlabotu iedzīvotāju dzīves kvalitāti un vairotu sabiedrības uzticību valsts pārvaldei," pauda Litvins.

Tāpat viņš norādīja, ka ir būtiski Valsts kontrolei izmanto modernākos IT rīkus un tehnoloģijas, lai optimizētu datu apkopošanu un analīzi, uzlabotu informācijas pārvaldību un nodrošinātu datu drošību, veidojoties par tehnoloģiski progresīvu augstākās revīzijas iestādi Eiropā.

Valsts kontrole ir neatkarīga koleģiāla augstākā revīzijas (audita) iestāde, un tā veic revīzijas atbilstoši Latvijā atzītiem starptautiskajiem revīzijas standartiem. Valsts kontroles darbības mērķis ir noskaidrot, vai rīcība ar valsts un pašvaldību līdzekļiem ir tiesiska, pareiza, ekonomiska un efektīva, kā arī sniegt rekomendācijas atklāto trūkumu novēršanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu