Noskaties Kāpēc ar elektroskrejriteni nedrīkst braukt ātrāk par 25 km/h? (13)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

No šā gada 1. aprīļa sākusies elektroskrejriteņu reģistrācija, bet ne visiem tas izdodas. Lai veiksmīgi piereģistrētu savu spēkratu, jāizpilda vairāki svarīgi priekšnoteikumi. Raidījums "Zebra" centās noskaidrot, kādēļ dažiem savus elektroskūterus neizdodas reģistrēt.

Elektroskūtera īpašnieks savu braucamrīku iegādājās 2022. gadā šeit pat Latvijā. Tas spēj sasniegt maksimālo ātrumu 27 km/h, bet šādu elektroskrūteri reģistrēt nav atļauts, jo tā ātrums drīkst būt 25 km/h. Eksperts norāda, ka šādā gadījumā ir iespējams vērsties pie pārdevēja un pieprasīt kompensāciju.

CSDD reģistrācijas speciālists Kristaps Dzenis norāda, ka cilvēkam pašam ir jāizvērtē situācija, iegādājoties skrejriteni: "Cilvēkam pašam ir jāsaprot, vai viņš spēs to pielāgot tā, lai atbilstu tehniskajiem datiem."

Satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis skaidro, ka ātrums 25 km/h ir tāpēc, ka, braucot ar šādu ātrumu, nav iespējams nodarīt sev un apkārtējiem milzīgu ļaunumu: "Ja mēs kaut ko, kas brauc ar 45 km/h, palaidīsim uz gājēju ietves, sekas būs šausmīgas. Divreiz lielāks ātrums nenozīmē, ka enerģija arī palielinās divas reizes. Tas nozīmē, ka enerģija palielinās četras reizes."

Plašāk "Zebras" sižetā!

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu