Video Uzstāšanās laikā Krievijas pilsētā Tomskā uz laiku aizturēts reperis no Rīgas (17)

TVNET/LETA
Papildināts 11:47, 20. aprīlis, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Uzstāšanās laikā Krievijas pilsētā Tomskā uz laiku aizturēts reperis no Rīgas
Uzstāšanās laikā Krievijas pilsētā Tomskā uz laiku aizturēts reperis no Rīgas Foto: Ekrānuzņēmums no "Twitter"/@sotanews

Krievijas varasiestādes Tomskā īslaicīgi aizturējušas reperi no Rīgas Robertu Plaudi, kurš uzstājas ar skatuves vārdu "Platina", vēsta platformas "Telegram" kanāli "Ostorožno, novostji", "Baza" un citi.

"Platina" uzstājies klubā "Face Club". Spriežot pēc kaimiņvalsts "Telegram" kanālos publicētajiem video, reperi uz skatuves aizturējuši Krievijas Nacionālās gvardes darbinieki.

Darbinieki reperi aizveduši skatuves aizkulisēs. Viņš pēc stundas atbrīvots.

Kā vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza", Tomskas policija ziņoja, ka Latvijas pilsonim noformēti administratīvie protokoli par ieceļošanas Krievijā noteikumu pārkāpšanu, nelikumīgu strādāšanu un atteikšanos no medicīniskās apskates reibuma noteikšanai.

"Platina" nāk no Rīgas un ir kolektīva "RNB Club" biedrs. Savas dziesmas viņš izpilda krievu valodā. 12. aprīlī reperis uzsāka koncerttūri Krievijā.

Savukārt Latvijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Diāna Eglīte aģentūru LETA informēja, ka Latvijas vēstniecība Krievijā tikusi informēta par Latvijas valstspiederīgā aizturēšanu Tomskā. Vēstniecība sazinājusies ar valstspiederīgā tuviniekiem, ticis noskaidrots, ka aizturētajam ir nozīmēts advokāts un plānota tiesas sēde.

Ārlietu ministrija atkārtoti brīdina Latvijas valstspiederīgos neceļot uz Krieviju saistībā ar tur pastāvošajiem drošības riskiem. Konsulārās palīdzības sniegšana esošajos ģeoplolitiskajos apstākļos ir ierobežota.

Reperis no Rīgas 12. aprīlī sāka turneju pa Krieviju. 19. aprīlī, kad viņu aizturēja, viņam palika 28 gadi.

Krievu valodā dziedošais reperis ir apvienības "RNB Klub" dalībnieks. Viņa piektais studijas albums tika izdots aprīļa sākumā. Plaudis uzstājas krievu valodā un savu karjeru veidojis Krievijā.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu