Foto Tiesa apcietina policijas aizturētos skinhedus – neonacistus (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizturēti skinkedu subkultūras pārstāvji par nacistiskās Vācijas genocīda un kara noziegumu slavināšanu un rasu naida izraisīšanu
Aizturēti skinkedu subkultūras pārstāvji par nacistiskās Vācijas genocīda un kara noziegumu slavināšanu un rasu naida izraisīšanu Foto: Valsts policija.

Tiesa svētdien nolēmusi piemērot apcietinājumu visiem policijas sestdien aizturētajiem skinhediem – neonacistiem. Valsts policija informēja, ka viens no apcietinātajiem ir nepilngadīgs un dzimis 2007.gadā.

Jau ziņots, Valsts policija sadarbībā ar Valsts drošības dienestu (VDD) aizvadītajā nedēļas nogalē aizturēja vairākus skinhedus, kuri tiek turēti aizdomās par nacistiskās Vācijas genocīda, noziegumu pret cilvēci un mieru vai kara noziegumu publisku slavināšanu, kā arī par tādu darbību veikšanu, kas vērstas uz rasu naida izraisīšanu.

Kā informēja Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska, policijā sākti divi kriminālprocesi –viens par to, ka divi skinhedi nodarīja miesas bojājumus kādam vīrietim, turklāt, pielietojot vardarbību, lika cietušajam publiski slavināt nacistiskās Vācijas diktatoru Ādolfu Hitleru, proti, veikt nacistu sveicienu ar paceltu roku, sakot: "Lai slava Ādolfam Hitleram!" Minētās darbības tika nofilmētas ar mobilo telefonu un publiskotas internetā.

Foto: Aizturēti skinkedu subkultūras pārstāvji par nacistiskās Vācijas genocīda un kara noziegumu slavināšanu un rasu naida izraisīšanu

Otrs kriminālprocess sākts par to, ka cits skinhedu subkultūras pārstāvis sociālo mediju platformās vairākas reizes veicis darbības, kas vērstas uz rasu naida izraisīšanu. Tāpat šī persona, pielietojot vardarbību un draudus pret kādu panku, "izdarīja darbību, kas vērsta uz nesaticības izraisīšanu", radot būtisku kaitējumu. Minētās darbības skinheda uzdevumā ar mobilo telefonu filmēja viņa draudzene, bet vēlāk video tika ievietots sociālo mediju platformās.

Abos kriminālprocesos nedēļas nogalē tika veiktas kriminālprocesuālās darbības, kratīšanas vairākās dzīvesvietās, kā rezultātā iegūta informācija par iespējamiem vēl citiem noziedzīgiem nodarījumiem, kurus veikuši skinhedi.

"Skūtgalvji jeb skinhedi, saīsinājumā arī vienkārši skini, ir subkultūra. (...) Skinhedu subkultūra iedalās sīkākos virzienos, kas atšķiras pēc saviem uzskatiem par atsevišķam tēmām. NS skinhedu pārstāvji piekopj nacionālsociālistisko ideoloģiju (neonacismu), un tas ir viens no skinhedu subkultūras virzieniem. NS skinhedu īpašais kults veidojas ap Ādolfa Hitlera personību un dažiem citiem nacionālsociālistiskās kustības līderiem. NS skinhediem ārējam izskatam ir būtiska nozīme viņu pašu identificēšanai, galvenās pazīmes ir - skūta galva vai ļoti īss matu griezums, gaiši zili džinsi, īsas, melnas un tumši zaļas jakas ar "rāvējslēdzēju" bez apkakles jeb tā sauktie "bomberi", militārais formastērps vai atsevišķi tā elementi, nacistu simbolika, uzšuves, nozīmītes, smagi gari zābaki, visbiežāk melnā krāsā," skaidro policija.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu