ASV varētu sūtīt uz Ukrainu papildu militāros padomniekus (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pentagona pārstāvis Patriks Raiders.
Pentagona pārstāvis Patriks Raiders. Foto: AP/Scanpix

ASV apsver iespēju nosūtīt uz vēstniecību Ukrainā vairākus jaunus papildu militāros padomniekus, pavēstījis Pentagona pārstāvis Patriks Raiders.

Viņš uzsvēra, ka militārie padomnieki Ukrainā kaujas darbībās nepiedalīsies.

“Visa šī konflikta [Ukrainas kara] laikā Pentagons ir analizējis un pielāgojis mūsu klātbūtni valstī, ņemot vērā drošības situācijas izmaiņas. Šobrīd mēs izskatām iespēju nosūtīt vairākus jaunus militāros padomniekus, tādējādi paplašinot vēstniecības paspārnē esošo Aizsardzības sadarbības padomi,” norādīja Raiders.

Pentagona pārstāvis izteicās, ka militārie padomnieki pildīs dažās konsultatīvas funkcijas. Neskatoties uz to, ka viņi ir ASV aizsardzības ministrijas darbinieki, viņi strādās diplomātiskās misijas vadībā, vēsta ASV izdevums “Politico”.

Kā izdevumam pavēstīja situāciju pārzinoši avoti, papildu militārie padomnieki sekos līdzi loģistikai un ieroču piegādēm no ASV. Viņi arī palīdzēšot Ukrainas armijai apkalpot saņemto bruņojumu.

Konkrētu papildu padomnieku skaitu Raiders nenosauca. Tomēr divi “Politico” avoti apgalvo, ka Ukrainā būšot 60 ASV militārie padomnieki.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu