Noskaties Rīgas atkritumi Zaķusalā – kāpēc tur mētājas objekti, kam jābūt uz ceļiem?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Rīgas dome iznomājusi Zaķusalas teritoriju ielu uzturētājiem savāktā sniega izbēršanai, galvenokārt no stāvvietām, pieturvietām un dažādiem laukumiem. Šobrīd Zaķusalas teritoriju klāj ne tikai sniegs, bet arī galvaspilsētas atkritumi, vēsta raidījums "Bez tabu".

Raidījuma skatītājs Māris stāsta: "Mīlu skaistas pastaigas pie ūdens un baudīt klusumu, bet šoks pārņēma mani, aizbraucot uz Zaķusalu – iecienītā pastaigu taka aizbērta ar kūstošu sniegu. Diemžēl tur viss ir aizgāzts – kaudzē var pat atrast zīmes, stāvvietu barjeras. Tik skaista vieta, bet sāk izskatīties pēc izgāztuves. Kas atbild par to murgu?"

Ironiski – pie pastaigu takas izlikta izkārtne ar aicinājumu nemēslot, atgādinot, ka mežs ir mūsu bagātība, tomēr pastaigu taka aizbērta ar pērno sniegu, kuram kūstot Zaķusalu klāj kaudze atkritumu. "Google maps" attēlos redzams, ka zem Rīgas ielās savāktās un Zaķusalā izgāztās sniega kaudzes bijusi zaļā zona ar iedzīvotāju iemītu pastaigu taku, šobrīd arī tā aizbērta un ērti doties pastaigās vairs nevar.

Kūstošajā sniegā saskaitām vismaz 11 automašīnu riteņu gumijas atdures, ceļa vadstatņus un pat bēdīgi slavenos stabiņus. Ārtelpas un mobilitātes departaments nespējot pateikt, kāda ir viena stabiņa vai atdures cena, taču norāda, ka ir noslēgts līgums par ceļa norobežojošo elementu uzstādīšanu un atjaunošanu Rīgā – tā summa ir 85,3 tūkstoši eiro.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu