Poļu lauksaimnieki pārtrauc lielākā šķērsošanas punkta blokādi uz Polijas-Ukrainas robežas

TVNET/LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: WOJTEK JARGILO/EPA

Poļu lauksaimnieki pirmdien pārtraukuši protesta akciju pie lielākā Polijas-Ukrainas robežas šķērsošanas punkta, līdz ar to izbeigta šī robežpunkta bloķēšana, un tur atjaunojusies kravas automašīnu kustība, pavēstīja Ukrainas Robežsardzes dienests.

Pēc teju trīs mēnešus ilgušās poļu lauksaimnieku īstenotās blokādes kravas auto satiksme caur Jahodinas-Dorohuskas punktu ir atsākta, pavēstīja dienests.

Atbilstoši Polijas robežsardzes informācijai pirmdien plkst.13 noslēgusies poļu lauksaimnieku protesta akcija, kas ilga kopš 9.februāra.

"Kravas transporta līdzekļu noformēšana un laišana pāri robežai abos virzienos notiek parastajā režīmā," teikts paziņojumā.

Polijas lauksaimnieki jau vairākus mēnešus bloķē robežšķērsošanas punktus ar Ukrainu, protestējot pret, viņuprāt, negodīgu konkurenci, ko rada ievestās ukraiņu preces.

Robežas bloķēšana un strīds par labību ir saasinājis attiecības starp kaimiņvalstīm, lai gan Polija kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā ir izrādījusi stingru atbalstu Kijivai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu