Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Ivanovs aizturēts aizdomās par kukuļņemšanu (11)

Papildināts
TVNET/LETA
Papildināts 10:41, 24. aprīlis, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Timurs Ivanovs.
Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Timurs Ivanovs. Foto: Alexei Nikolsky/via REUTERS

Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Timurs Ivanovs ir aizturēts aizdomās par kukuļņemšanu, otrdienas vakarā paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja, neminot sīkākas detaļas.

Krievijas diktators Vladimirs Putins ir informēts par šīs augsta ranga amatpersonas aizturēšanu, kas ir reta parādība Ukrainā notiekošā kara laikā, ziņoja Krievijas valsts mediji.

Trešdienas rītā tiesa Maskavā noteica Ivanovam arestu, kas būs spēkā vismaz līdz 23.jūnijam.

Saskaņā ar Krievijas Aizsardzības ministrijas vietnē esošo informāciju Ivanovs ir 49 gadus vecs. No 1999. līdz 2012.gadam viņš strādājis degvielas un enerģētikas kompleksa uzņēmumos, bet pēc tam - Maskavas apgabala valdībā. No 2013. līdz 2016.gadam viņš bijis uzņēmuma "Oboronstroj" ģenerāldirektors, bet 2016.gada maijā iecelts par aizsardzības ministra vietnieku.

Ivanova pārziņā ir karaspēka dzīvokļu nodrošinājuma jautājumi, Aizsardzības ministrijas objektu būvniecība un kapitālais remonts, un militārās hipotēkas. Viņš nodarbojies arī ar Bruņoto spēku galvenā dievnama celtniecības jautājumiem.

Krievijas aizsardzības ministra vietnieks ir pakļauts ASV, Eiropas Savienības, Lielbritānijas un Kanādas noteiktām sankcijām.

Krievijas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija izveidotais Pretkorupcijas fonds 2022.gada decembrī publicēja pētījumu par Ivanova ģimeni. Tajā teikts, ka Ivanovs un viņa dzīvesbiedre Svetlana iztērējuši vairāk nekā miljonu eiro par atpūtu, villu un jahtu nomu, dārglietām un apģērbiem, bet Svetlanas Ivanovas personīgos rēķinus apmaksājusi firma, kas veic būvdarbus Krievijas armijas sagrautajā Ukrainas pilsētā Mariupolē.

Krievijā aizliegtā fonda veiktajā izmeklēšanā arī konstatēts, ka Ivanovs šķīries no sievas, lai viņa varētu apiet ES sankcijas.

"'Šodien ir laba diena," sociālajos medijos paziņoja Pretkorupcijas fonda izmeklēšanu vadītāja Marija Pevčiha, komentējot Ivanova aizturēšanu. Kremļa represiju dēļ viņa dzīvo trimdā, bet lielākā daļa Krievijā palikušo opozicionāru atrodas aiz restēm. Navaļnijs februārī nomira cietumā Arktikā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu