Protestētāji Londonā aicina boikotēt Eirovīziju

TVNET/LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Pie Lielbritānijas raidsabiedrības BBC biroja Londonā ceturtdien notika palestīniešu atbalstītāju demonstrācija, kuras dalībnieki aicināja Lielbritānijas pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā boikotēt šo konkursu.

Demonstrāciju rīkoja LGTBQ+ solidaritātes grupa "Queers For Palestine", kā arī organizācijas "Fossil Free Pride", "Palestine Solidarity Campaign" un "London For A Free Palestine".

Protesta akcijas gaitā notika kvīru priekšnesumi, tika teiktas runas un atskaņota palestīniešu mūzika.

"Queers for Palestine" paziņoja, ka "aicina BBC un Lielbritānijas pārstāvi Eirovīzijā Oliju Aleksandru boikotēt šīgada dziesmu konkursu, solidarizējoties ar palestīniešiem".

Pirms mēneša šī solidaritātes grupa izplatīja vēstuli, kuru parakstījušas aktrises Indija Mūra un Maksīna Pīka, ar aicinājumu 33 gadus vecajam Olijam Aleksandram apturēt dalību Eirovīzijā.

Aleksandrs, Īrijas dziedātāja Bambie Thug, Dānijas dziedātāja Saba un citi šīgada Eirovīzijas dalībnieki martā nāca klajā ar kopīgu paziņojumu, paužot atbalstu "tūlītējam un ilgstošam pamieram" Gazas joslā, bet atsakoties boikotēt Eirovīziju.

Izraēla martā paziņoja, ka to Eirovīzijā pārstāvēs dziedātāja Edena Golana ar dziesmu "Hurricane". Sākotnēji bija plānota viņas piedalīšanās ar dziesmu "October Rain", bet šīs dziesmas radītās rezonanses dēļ tika nolemts mainīt tās tekstu un nosaukumu.

Eirovīzijas konkurss šogad notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Konkursa finālu 11.maijā pārraidīs BBC.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu