Par Serbijas vicepremjeru kļūs Krievijas amatpersonām pietuvinātais Vulins

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksandrs Vulins un Krievijas Federācijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.
Aleksandrs Vulins un Krievijas Federācijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto: HANDOUT/AFP

Serbijas jaunās valdības sastāvā būs arī ASV sankcijām pakļautais bijušais izlūkdienesta (BIA) vadītājs Aleksandrs Vulins, kam ir tuvas attiecības ar Krievijas amatpersonām.

Vulins būs viens no vicepremjeriem, otrdien paziņoja nākamais premjerministrs Milošs Vučevičs, iepazīstinot ar sava kabineta sastāvu.

Balsojums par jaunās valdības apstiprināšanu parlamentā gaidāms tuvāko dienu laikā.

Lai gan Serbija oficiāli pretendē uz pievienošanos Eiropas Savienībai (ES), tā joprojām cenšas saglabāt tuvas attiecības arī ar Krievijas diktatora Vladimira Putina totalitāro režīmu, un Vulina iekļaušana valdībā varētu liecināt par Belgradas vēlmi šīs attiecības vēl vairāk stiprināt.

Kā paziņojusi opozīcijā esošā Brīvo pilsoņu kustība (PSG), Vulina iekļaušana valdībā liecina, ka Serbija pat nomināli vairs neturpina ceļu uz pievienošanos ES.

Viņa iekļaušana valdībā draud ar "Serbijas starptautisko izolāciju, konfliktiem reģionā, saikni ar Krieviju un pilsonisko brīvību ierobežošanu mūsu valstī," brīdina PSG.

Pagājušā gada jūlijā ASV Vulinu pakļāva sankcijām, apsūdzot viņu nelikumīgā ieroču tirdzniecībā, narkotiku kontrabandā un amata pilnvaru ļaunprātīgā izmantošanā.

Pēc sankciju izsludināšanas Vilins atstāja BIA direktora amatu.

Tajā paša laikā Vulins nesen saņēmis Krievijas apbalvojumus.

Vučevičs, kam uzticēta jaunās valdības veidošana pēc decembrī notikušajām vēlēšanām, savulaik ieņēmis aizsardzības ministra amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu