Noskaties Tas brauc citādi un arī ar elektrību. Pirmais brauciens ar jauno "Škoda Kodiaq" (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

No šīgada "Škoda" jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais "Kodiaq". Raidījums "TV Autoziņas" devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā "Škoda" krosovera otro izlaidumu.

"Kodiaq" ir kā jauns dizains, tā arī jauns izmērs. Otrās paaudzes modelis ir par 6 centimetriem garāks, sasniedzot 4,76 metru garumu. Atšķirībā no "Superb" to uzreiz varēs dabūt arī "Sportline" izpildījumā.

Sākotnēji jaunais "Kodiaq" tiks piedāvāts divās komplektācijās - "Selection" un "Sportline". Citas sekos vēlāk. Salonā uzmanību pievērš lielais centrālais ekrāns, kā arī jauno lielo "Škoda" vizītkarte - trīs universāla lietojuma grozāmsviras.

"Škoda" "Smart Dials" ir patiešām atjautīgs veids, kā atvieglot automašīnas lietošanu skārienjutīgo ekrānu ērā. "Kodiaq" ir arī viens no pirmajiem "Škoda" modeļiem ar DSG pārnesumkārbas sviru pie stūres. "Kodiaq" bagāžnieks izaudzis par 80 litriem.

Automašīna joprojām ir septiņvietīga, kamēr otrās rindas sēdekļi ir bīdāmi par 12 cm. Tā kā jumts aizmugurē ir augstāks, virs pasažieru galvām vajadzētu būt vairāk telpas. "Kodiaq" ir pārpilns ar "Škoda" "Simply Clever" risinājumiem.

Daži pat noskatīti no citiem zīmoliem, jo jaunais bieži vien ir labi aizmirsts vecais, piemēram, izbīdāmas durvju ārmalu aizsarguzlikas. "Kodiaq" dzinēju gamma pārsvarā sastāv no 2 litru turbodzinējiem, taču ir arī mazāki motori, turklāt viens no tiem ir lādējamais hibrīds.

Jaunās paaudzes lādējamā hibrīda piedziņa spēj veikt līdz pat 120 km ar elektrību. Ar cenu starp 42 000 un 46 000 eiro bez papildaprīkojuma "Kodiaq" lādējamais hibrīds var kļūt interesants uzņēmumiem - un ne tikai.

Ar standarta amortizatoriem "Kodiaq" brauc līganāk un klusāk, taču visvairāk no 2017. gada modeļa atšķiras stūres iekārta. Kā, to uzzināsiet, noskatoties visu sižetu. "Škoda Kodiaq" sākuma cena ir 35 700 eiro, "Sportline" - no 39 670 eiro.

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu