NOSKATIES Par trim “gotiņu” konfektēm gandrīz nokļūst cietumā (3)

4.studija/LTV1/TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

No Latvijas vedot ciemakukuli ārzemju draugiem, ir jāuzmanās un jāiepazīstas ar galamērķa valsts likumdošanu, jo trīs Latvijā ražotu konfekšu dēļ varētu draudēt reāls cietumsods, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “4. studija”.

Raidījuma skatītāja pastāstīja par pārdzīvojumiem, kādi radušies, viņas paziņam lidojot uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Tā kā paziņa devies apciemot vecākus, sieviete iedevusi līdzi ciemakukuli – Skrīveru “gotiņu” konfekšu izlasi. Lidostas darbinieki Abū Dabī lidostā veica bagāžas pārbaudi un pievērsa uzmanību konfekšu paciņai. Izrādījies, ka starp dažādajām “gotiņām” trīs ir konfektes ar kaņepju sēklām, kuras lidostas darbinieki ievēroja to iepakojuma dēļ – uz konfekšu papīrīšiem uzzīmētas kaņepes lapas.

Konfekšu vedēju aizturēja, jo gadījums tika klasificēts kā mēģinājums valstī ievest narkotiskās vielas. Rēķinot konfekšu svaru, tika piespriests naudas sods 765 eiro apmērā. Ja nebūtu līdzekļu soda apmaksai, tas tiktu aizstāts ar gadu cietumā.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāvis Māris Eiklons skaidro, ka Eiropas Savienībā kaņepju sēklas izmantot pārtikas produktos ir atļauts. Līdz ar to konfekšu ražotājs likumu nav pārkāpis. Tomēr ārpus ES ir valstis, kurās regulējumi ir daudz stingrāki.

“4. studija” devās uz Rīgas lidostu, lai noskaidrotu, vai Skrīveru “gotiņas” ar kaņepju sēklām tiktu aizturētas kā narkotisku vielu saturošas lidostas drošības pārbaudē.

Plašāk skaties sižetā!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu