Šķiet, ka Vācijas kanclera Olafa Šolca tikšanās ar visu trīs Baltijas valstu premjerministrēm noritējusi veiksmīgi. Kopīgajā preses konferencē, kas notika pēc tikšanās aiz slēgtām durvīm, Latvijas premjere Evika Siliņa to nodēvēja par "ļoti veiksmīgu tikšanos", savukārt Šolcs uzsvēra Vācijas ieguldījumu NATO austrumu flanga aizsardzībā un palīdzībā Ukrainai. Taču Vācijas kanclers izvairījās no jautājuma par tālas darbības rādiusa raķešu "Taurus" piegādi Ukrainai. 

Vācijas ieguldījumu Baltijas valstu aizsardzībā patiešām nevajadzētu novērtēt par zemu. Lietuvā tiks izvietota Vācijas brigāde (pirmie vācu karavīri ieradās jau aprīlī), un Vācijas karavīri un iznīcinātāji nodrošina Baltijas gaisa telpas patrulēšanu, kas šobrīd norisinās no Gaisa spēku bāzes Lielvārdē.

"Mūsu sabiedroto Baltijā drošība ir mūsu drošība. Vācija ir stingri apņēmusies aizstāvēt katru alianses teritorijas kvadrātcentimetru. Es gribu teikt: uzbrukums jums – tas būtu tas pats, kas uzbrukums mums visiem, un to nedrīkst pieļaut," preses konferencē norādīja Šolcs, uzsverot Vācijas atbalstu NATO līguma 5. pantam.

Viņš arī norādīja, ka pēc Krievijas 2022.gada Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā Vācija jaunās Zeitenwende politikas ietvaros "orientējas uz Ziemeļaustrumeiropas un Centrāleiropas aizsardzību".

Šolcs arī atklāja, ka

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X