Šobrīd, kad Ņujorkā izskata pirmo krimināllietu pret Donaldu Trampu, plašsaziņas līdzekļi ir atteikušies no ierastās prakses pasludināt to par "gadsimta tiesas prāvu". Tā drīzāk ir mēneša tiesas prāva, jo drīzumā sekos vēl trīs. Varētu domāt, ka lielais kriminālprocesu skaits, kuros izvirzītas dažādas apsūdzības – par klusēšanas naudas maksājumiem, konfidenciālu dokumentu glabāšanu un iejaukšanos vēlēšanās –, garantē notiesājošu spriedumu un Trampa galīgo izstumšanu no sabiedriskās dzīves.

Notiesājošs spriedums patiešām ir iespējams, pat visai ticams. Taču ne notiesāšana, ne pat cietumsods neatņems Trampam tiesības kandidēt uz prezidenta amatu.

Svarīgs jautājums ir par to, kā notiesāšana varētu ietekmēt vēlētāju izvēli vēlēšanu dienā. Ņemot vērā, ka lielākā daļa cilvēku jau zina, par ko balsos, mēs runājam par nelielu neizlēmušo vēlētāju grupu dažos izšķirošajos štatos. Un, ņemot vērā to, ka lielākajai daļai šo cilvēku, šķiet, ir niecīga interese vai zināšanas par politiku, viņi, visticamāk, zina ļoti maz par apsūdzībām pret Trampu. Iespējams, ka mediju ziņu plūdi no tiesas zāles beidzot pieliks punktu viņu neziņai.

Ņujorkā notiekošā tiesas prāva ir par finanšu dokumentiem, nevis par dumpi vai valsts drošības jautājumiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X