CSDD patlaban atturas nosaukt "Ride" koplietošanai piedāvāto transportlīdzekļu definīciju (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) patlaban atturas definēt, kas ir SIA "Ride" koplietošanai piedāvātie transportlīdzekļi - elektrovelosipēdi vai elektromopēdi, sacīja CSDD pārstāvji.

Lai transportlīdzekli reģistrētu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, CSDD jāiesniedz tā atbilstības apliecinājums. CSDD rīcībā nav atbilstības apliecinājuma vai jebkāda cita līdzvērtīga izgatavotāja dokumenta, kas būtu attiecināms uz kādu no "Ride" koplietošanai piedāvātajiem transportlīdzekļiem. Tāpat arī "Ride" nav sniegusi nekādu informāciju ne par šo transportlīdzekļu izgatavotāju, ne tehniskajiem datiem, uzsvēra direkcijā.

Lai varētu izvērtēt minēto transportlīdzekļu veidu un pielietojumu, ir nepieciešama pilnvērtīga transportlīdzekļa izgatavotāja informācija, kas sagatavota atbilstoši Eiropas Savienības regulas nosacījumiem par minēto transportlīdzekļu klasifikāciju.

Tādējādi, ņemot vērā pilnvērtīgas informācijas trūkumu, CSDD atturas nosaukt konkrētu definīciju, kurai minētie transportlīdzekļi atbilst, kamēr nav saņemta informācija par transportlīdzekli.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome lūgusi CSDD viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) norādīja, ka pašvaldības policijai ticis uzdots vērsties CSDD, lai noskaidrotu, kas pēc saviem tehniskajiem parametriem ir patlaban galvaspilsētā pa ietvēm braucošie transportlīdzekļi, kas izskatās pēc elektromopēdiem, bet noformēti kā elektrovelosipēdi.

Ķirsis skaidroja, ka domei nav kompetences pateikt, vai braucamais ir elektromopēds vai elektrovelosipēds. Līdz ar to, ja CSDD "skaidri un gaiši atbildēs, ka tie ir mopēdi", tad dome attiecīgi rīkošoties.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu