Video ASV valsts sekretārs uzstājas bārā Kijivā (4)

TVNET
Foto: Reuters/ScanPix

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens vizītes laikā Kijivā pēc darba dienas izvēdinājis galvu, uzspēlējot ģitāru bārā Kijivā.

62 gadus vecais Blinkens kopā ar ukraiņu grupu nospēlēja kanādiešu–amerikāņu rokmūziķa Nīla Janga dziesmu "Rockin' in the Free World". Janga dziesma tika laista klajā 1989.gadā pēc tam, kad tika atcelts viņa plānotais koncerts Padomju Savienībā.

"Jums jāzina, ka ASV ir ar jums, ļoti liela pasaules daļa ir ar jums, un viņi cīnās ne vien par brīvu Ukrainu, bet par brīvo pasauli. Brīvā pasaule ir ar jums," uzkāpis uz skatuves, ukraiņu auditorijai teica Blinkens.

Foto: AFP/AP/Reuters/Scanpix

Pirms tam Blinkens aizvadīja darbīgu dienu, veicot savus oficiālos pienākumus. Kā ziņots, ASV valsts sekretārs vizītes laikā uzsvēra, ka Krievijai jāmaksā par to, ko tā iznīcinājusi, un ASV ir gatavas konfiscēt iesaldētos Krievijas aktīvus, lai to panāktu.

Blinkena vēlākā uzstāšanās Kijivas bārā "Diktat" sociālajos tīklos izsauca pretrunīgu reakciju. Lai gan daudzi rietumnieki uz to raudzījās kā uz jauku žestu, ukraiņu un par notikumiem Ukrainā rakstošo žurnālistu vērtējums bija mazāk pozitīvs – viņi pārmeta, ka Blinkena uzstāšanās un runas par "brīvo pasauli" ir nevietā laikā, kad Krievija īsteno uzbrukumu Harkivas apgabalā un ASV Kongress tikai nesen pēc ilgas vilcināšanās atbloķēja lielu palīdzības paketi Ukrainai.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu