Video "Tajā brīdī atskanēja troksnis." Aculiecinieks atklāj jaunu informāciju par traģisko "Bolt Drive" avāriju Rīgā (6)

Papildināts 22:31, 20. maijs, 2024
"Tajā brīdī atskanēja troksnis." Aculiecinieks atklāj jaunu informāciju par traģisko "Bolt Drive" avāriju Rīgā
"Tajā brīdī atskanēja troksnis." Aculiecinieks atklāj jaunu informāciju par traģisko "Bolt Drive" avāriju Rīgā Foto: Sadursme.lv

Svētdienas, 20. maija, vakarā avārijā Rīgas centrā gājis bojā "Bolt Drive" koplietošanas automašīnas vadītājs, bet divas personas tika nogādātas medicīnas iestādē. Par notikušo sākts kriminālprocess. Televīzijas kanāla TV3 raidījums "Degpunktā" vēsta, ka bojāgājušais vadītājs pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu.

Incidents notika ap plkst.22.19 Krišjāņa Valdemāra ielas un Kalpaka bulvāra krustojumā. Bojāgājušais bija 21 gadu vecs.

Turpat pie viena no Krišjāņa Valdemāra un Kalpaka bulvāra krustojuma luksoforiem savā spēkratā sēdēja Aigars, kurš brauca no 11. novembra krastmalas.

"Paskatījos uz luksoforu, kāda gaisma, tā kā nedaudz piebremzēju, un tajā brīdī atskanēja troksnis. Es pavērsu skatienu uz priekšu, un tad tas "autiņš" bija triecies iekšā, "pakaļa" pa gaisu, tie dūmi. Spēkrats uzkrita virsū uz jumta blakus stāvošajai mašīnai. Tas bija tāds moments, tas tik fiksi notika, ka es pat nepamanīju, no kuras puses viņš brauca un kā tas "Bolt" bija braucis," stāsta aculiecinieks.

Valsts policija notikuma vietā ieradās teju uzreiz pēc sadursmes, uzreiz krustojumā tika apstādināta satiksme.

Tāpat divi "Lexus" automašīnā sēdošie cilvēki nogādāti slimnīcā. Pārējie iesaistītie necieta.

"NMPD mediķi sniedza palīdzību trīs cietušajām personām, no kurām divas vidēji smagā stāvoklī tika nogādātas ārstniecības iestādē. Diemžēl viena cilvēka dzīvība izdzisa negadījuma vietā. Kopumā uz vietas darbojās četras NMPD mediķu brigādes, tai skaitā ārsta speciālistu brigāde, kas tiek piesaistīta īpaši kritiskās situācijās," norāda NMPD pārstāve Laura Bērziņa.

Incidentu komentē arī "Bolt".

"Esam informēti par negadījumu, kurā iesaistīta "Bolt Drive" koplietošanas automašīna. Izsakām visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā tuviniekiem. Šobrīd sadarbojamies ar Valsts policiju un sniedzam visu mūsu rīcībā esošo informāciju. Ņemot vērā aktīvo policijas izmeklēšanas procesu, plašākus komentārus par notikušo nevaram sniegt," norāda "Bolt Drive" vadītājs Latvijā Edvīns Kažoks.

"Pēc policijas rīcībā esošās sākotnējās informācijas, automašīnas "Peugeot" vadītājs, visticamāk, neizvēlējās atbilstošu braukšanas ātrumu un iebrauca pretējā braukšanas joslā," skaidro Valsts policijas pārstāve Līna Bagdone.

Jau ziņots, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests norādīja, ka bojāgājušā atbrīvošanai bija nepieciešama glābēju palīdzība, izmantojot hidrauliskos instrumentus.

Nepalaid garām!
Uz augšu