Esmu redzējis daudz, un mani pārsteigt nav pārāk viegli, bet teikšu, kā ir, – partijai “Latvija pirmajā vietā” tomēr izdevās mani nedaudz pārsteigt. Vārdu sakot – ieraudzīju bildi, kurā līdzās zem uzraksta “Vienoti Latvijai” stāv Ainārs Šlesers un nu jau no darba atlaistais bijušais Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs. Bildes paraksts: “Līderi apvienojas!”

Izrādījās, ka partijas “Latvija pirmajā vietā” un “Kopā Latvijai” parakstījušas partiju vienošanās līgumu, ka pašvaldību vēlēšanās startēs kopā. “Šobrīd mēs dzīvojam uz parāda. Latvijai ir pienācis laiks pelnīt,” tā šo komentēja pats Šlesers.

Runājot par dzīvošanu uz parāda – vai Šlesers ir informēts, ka Bartaševičs savā pārvaldībā bijušo Rēzekni noveda līdz bankrotam? Burtiski. Būdams Rēzeknes mērs jau kopš 2009. gada, viņš bija aizvedis savu pilsētu līdz 4 miljonu eiro iztrūkumam budžetā. Respektīvi – vārda vistiešākajā nozīmē novedis Rēzekni dzīvošanā uz parāda.

Un tas viss paralēli faktam, ka Rēzekne ik gadu saņēmusi milzīgas naudas summas no pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda (2023. gadā, piemēram, 8 113 905 €). Bet nauda aizgāja citām akūti svarīgām lietām. Piemēram, milzīga SPA centra celtniecībai, kura pabeigšanai beigās tomēr arī pietrūka vēl četru miljonu. Un kuram trīs gadu laikā pašvaldība tā arī nespēja atrast nevienu pašu nomnieku.

Līderi apvienojas, vai ne? Smieklīgi.

Nesen noskatījos Olgas Dragiļevas diskusiju ar “Latvija pirmajā vietā” līderiem Delfi raidījumā “Nākamais, lūdzu!” Tur pārsvarā Šlesers nodarbojās ar aģitāciju un neatbildēja uz uzdotajiem jautājumiem, Liepiņa klusēja, bet Vilis Krištopans histēriski kliedza brīžos, kad neviens viņam neko pat nejautāja. Bet vienu lietu partijas pārstāvji gan izteikti intensīvi un kareivīgi norādīja – viņi ir pilnībā pret krievijas iebrukumu Ukrainā un to stingri nosoda.

Draugi, vai jūs zināt, kurš krievijas iebrukumu Ukrainā nenosoda? Drīkst trīs reizes minēt. Varu pat piedāvāt variantus: a) Bartaševičs, b) bijušais Rēzeknes mērs, c) Aleksandrs.