Video "Kā nikna mamma!" Politoloģe norāda, ka Siliņai publiskās runās jāmācās kontrolēt audzinošais tonis (23)

Ministru prezidente Evika Siliņa (no labās) un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga piedalās LIZDA rīkotajā izglītības nozares darbinieku piketā pie Ministru kabineta, kurā arodbiedrība pauž iebildumus pret Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvājumu pedagogu darba slodžu balansēšanai.
Ministru prezidente Evika Siliņa (no labās) un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga piedalās LIZDA rīkotajā izglītības nozares darbinieku piketā pie Ministru kabineta, kurā arodbiedrība pauž iebildumus pret Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvājumu pedagogu darba slodžu balansēšanai. Foto: Lita Millere/LETA

Premjerei Evikai Siliņai ("Jaunā Vienotība") jāspēj kontrolēt audzinošais tonis publiskās runās, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja Rīgas Stradiņa universitātes lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle.

Šonedēļ negācijas raisīja Ministru prezidentes Evikas Siliņas emocionālā komunikācija Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) piketa laikā pie valdības nama. Premjere par to ir atvainojusies.

Metla-Rozentāle kritizēja ne tik daudz Siliņas teikto, bet vairāk publiskās retorikas audzinošo toni.

"Bija ļoti pārsteidzoši, ka tomēr viens no Latvijas augstākajiem politiķiem – premjere – var atļauties šādā veidā runāt ar vienu no nozīmīgākajām nozarēm."

Viņa norādīja, ka premjerei būtu jāspēj saglabāt vēsais prāts arī kaitinošās situācijās, kurās politiķis jūtas nepamatoti apvainots.

"Intonatīvi kā tāda nikna mamma. Mēs jau tagad zinām, ka arī ar bērniem tā nevar runāt, ar skolēniem, studentiem, tā nevar runāt ar saviem darba kolēģiem. Tas jau ir mobings, bosings, ka tu runā piepaceltā tonī, kas liek nolasīt "ko jūs te iedomājaties!"," sacīja Metla-Rozentāle.

Vairāk skaties video!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu