Noskaties "Pareizas var būt visas atbildes!" Topošos šoferus mulsina CSDD teorijas jautājums (10)

TVNET Auto
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Topošo autovadītāju mulsina Ceļu satiksmes doršības direkcijas (CSDD) teorijas testa jautājums. Viņaprāt, tas kopā ar atbilžu variantiem sagatavots neprecīzi un var iegāzt topošos šoferus, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Raidījuma skatītāju Renē, mulsina CSDD teorijas testa video jautājums. Tajā iekļauta situācijas video ilustrācija: automašīna ziemas laikā brauc pa ceļu, kas turpinās meža apkaimē. CSDD vaicā: kāds ir lielākais satiksmes drošības risks attēlotajā situācijā. Piedāvātie atbilžu varianti: no meža var izskriet apmaldījušies mājdzīvnieki; mežā ceļa apstākļi var būtiski atšķirties no klajumā esošajiem; ziemā koki ir trausli un var gāzties uz brauktuves; mežā var pūst spēcīgs virpuļojošs sānvējš.

CSDD ļauj izvēlēties vienu no variantiem, bet topošais autovadītājs uzskata, ka potenciāli var apdraudēt viss uzskaitītais.

CSDD ar "Bez Tabu" starpniecību aicināja būt uzmanīgiem, pildot testu. "Jāpievērš liela uzmanība jautājumam, katram vārdam tajā. Ja tas ir video jautājums, video jānoskatās līdz beigām. Uzmanīgi jāizlasa visi atbilžu varianti," norāda direkcijas pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters.

Plašāk "Bez Tabu" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu