RUS TVNET svin 20 gadus. Ienāc arī tu!

Esi sveicināts RUS TVNET 20 gadu jubilejas ballītē! Pie mums ciemos ik dienu ierodas gandrīz 50 tūkstoši cilvēku. Gan krievu, gan arī latviešu valodā runājoši. Dažādu vecumu, dzimumu, tautību un ar dažādiem uzskatiem. Ne tikai no Latvijas, bet arī Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas un pat Vācijas un Kazahstānas. Mēs gaidām ciemos ikvienu, tāpēc ienāc arī tu! Jo RUS TVNET ir vieta dialogam.

2024.gada 1.maijā vienam no TVNET GRUPAS zīmoliem - RUS TVNET - palika 20 gadi. Katru dienu rus.tvnet.lv apmeklē vidēji 46 000 unikālo lietotāju no Latvijas, ik mēnesi - 278 tūkstoši (Gemius, 2024), un šis ir labākais padarītā darba novērtējums. 

RUS TVNET šodien ir unikāls ar krieviski lasošajai auditorijai Latvijā netipiski progresīvu, demokrātiskas Eiropas vērtību pārstāvošu nostāju un vēlmi rosināt dialogu. Viedokļu plurālismu veicinošs un dažādību cienošs medijs, kas iestājas par atvērtas, tolerantas sabiedrības vērtībām.

"Krievu valodā rakstošie neatkarīgie mediji Latvijā pēdējos divos gados bija pakļauti pašidentificēšanās izaicinājumam, meklējot atbildes uz jautājumiem - kas ir mūsu auditorija, kam un kāpēc Latvijā joprojām ir nepieciešams kvalitatīvs saturs krievu valodā, kāpēc mēs neesam "atsevišķa informatīva telpa", kā to mēģina uzspiest atsevišķi politiķi?

​Formulējot atbildes uz šiem jautājumiem, esam skaidri definējuši, ka RUS TVNET ir informatīvās drošības sargi, kuru misija ir nepieļaut krieviski runājošās sabiedrības daļas marginalizāciju, radikalizāciju un noslēgtību. Vienlaikus mūsu sūtība ir veicināt šīs grupas atvērtību, lojalitāti, iekļautību un tiekšanos pēc eiropeiski demokrātiskām vērtībām,"

saka RUS TVNET galvenā redaktore Ērika Staškeviča.

"Līdz Krievijas atkārtotam iebrukumam Ukrainā 2022.gadā mēs bijām izdarījuši daudz par maz, lai garantētu valsts drošību ilgtermiņā, kaut iespējas mums bija katru dienu 32 gadu garumā – izglītība valsts valodā bija selektīva, nevis obligāta, bet agresora monuments Pārdaugavā vēl šodien būtu pulcēšanās vieta kremļa propagandas upuriem un pakaļskrējējiem.

Mans prieks un atbalsts RUS TVNET kolēģiem, kuri spēj pretargumentēt vietējo populistu bļauriem par uzticamu mediju krievu valodā aizliegšanu un vienlaikus pretstāvēt agresorvalsts Krievijas informatīvajam karam ar drosmīgu un skaidru redakcionālo nostāju, balstītu demokrātijas pamatvērtībās un žurnālistu profesionalitātē.

TVNET GRUPAS galvenais redaktors Toms Ostrovskis

Uzticams medijs krievu valodā RUS TVNET ir obligāts priekšnosacījums Latvijas divkopienu sabiedrības apvienošanai un integrācijai Latvijas un Eiropas vērtību sistēmā, kas garantē aizsardzību valsts valodai un Mediju platformu viedokļa brīvībai jebkuram, arī visām etniskajām minoritātēm.

Aizliegt un nojaukt ir viegli, tas nav panākums. Patiesa drosme ir konstruktīvi sarunāties un atklāti diskutēt par demokrātijas vērtībām, kas ir kopīgas civilizētajai pasaules daļai - tā ir mūsu drošība, tā mēs augam, tā mēs esam brīvi no maldiem, viltus un ietekmējamības," uzsver TVNET GRUPAS galvenais redaktors Toms Ostrovskis

RUS TVNET būs, kamēr tam būs savs lasītājs!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu