Foto: «Grand Prismatic» karstais avots visās varavīksnes krāsās

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

«Grand Prismatic» karstais avots atrodas Jeloustonas Nacionālājā parkā, Amerikas Savienotajā valstīs. Šis karstais avots tiek uzskatīts par lielāko ASV un trešo lielāko pasaulē.

Aplūkojot «Grand Prismatic» avota fotogrāfijas, varētu šķist, ka attēli ir apstrādāti kādā programmā, taču arī dzīvē tas mirdz visās varavīksnes krāsās.

Karstais avots atrodas Jeloustounas Nacionālajā parkā, ASV Vaiomingas štatā. Tā dziļums ir apmēram 50 metri, bet uzkarst vienas minūtes laikā tas var līdz +70 grādiem pēc Celsija.

Zinātnieki skaidro, ka karstais avots visās varavīksnes krāsās iekrāsojas tāpēc, ka tā malas par mājām sauc siltumu mīloša baktērija. Savukārt spilgti zilā krāsa avota vidū redzama sterilā ūdens dēļ. Vasaras laikā avots iekrāsojas vairāk oranžos un sarkanos toņus, savukārt ziemas laikā - tumši zaļos.

Aģentūras «Rex Features» fotogrāfijas, kas dalījies ar spilgtajām avota fotogrāfijām, atklājis, ka vislabāk to ir aplūkot no augšas, kas viņam izdevās, iznomājot privātu lidaparātu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu