Iespējams, neparastākais kalns pasaulē: Tianzi kalna garenās smailes Ķīnā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Tianzi kalns atrodas Ķīnas Hunan provincē un, iespējams, ka tieši šis kalns ir viens no neparastākajiem pasaulē. Tas sastāv no neskaitāmām garenas formas smailēm.

Tianzi kalna grēdu kopējā platība ir 67 kvadrātkilometri. Interesenti var doties pārgājienos pa speciāli izveidotām takām, lai baudītu elpu aizraujošus skatus ar neparastā kalna veidojumiem. Augstākā no kalna virsotnēm sasniedz 1260 metrus virs jūras līmeņa un, lai nokļūtu kādā no virsotnēm, tūristi tiek vesti ar speciāliem gaisa tramvajiem.

Lai arī kalnā vērojami gleznaini un neparasti skati, ainava mainās atkarībā no gadalaika. Tajā iespējams baudīt koši zaļus mežus, mākoņu «jūru», kas atduras pret kalnu smailēm, saulrietu, kā arī sniegu ziemā.

Kalna grēda īpaša ne tikai ar neparasto izskatu, bet arī ūdenskritumiem, tiltiem, skatu torņiem un alām, kas atrodamas visapkārt.

Tianzi kalna nosaukums ķīniešu valodā nozīmē «debesu dēls».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu