Peldēties atļauts! Ezers uz neapdzīvotas salas, kurā mājo miljoniem medūzu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Uz kādas neapdzīvotas salas Klusajā okeānā atrodas Medūzu ezers - gandrīz sešus hektārus liela ūdenstilpe, kurā mājo miljoniem medūzu. Lai arī varētu šķist, ka tūristi no šīs vietas cenšas izvairīties un vēro to tikai no ārpuses, patiesībā ceļotāji šajā ezerā ļoti iecienījuši peldēties.

Medūzu ezers atrodas uz Eil Malk salas Palau. Sākotnēji tas bijis savienots ar Kluso okeānu, tomēr, krītoties ūdens līmenim okeānā, tas atdalījies un izveidojies par atsevišķu ezeru.

Ūdenstilpē atrodamas divu sugu medūzas - Aurelia sp. un Mastigias sp. Lai arī abām sugām ir dzeloņi, tās nav pietiekami spēcīgas, lai iedzeltu cilvēkam.

starships in deep space... #palau #jellyfish #dive #starwars

A post shared by Mauricio Takeda (@takeda_mauricioh) on

Medūzu ezers ir viens no Palau populārākajiem tūrisma apskates objektiem. Ezerā ir atļauts snorkelēt, taču niršana ir strikti aizliegta, jo akvalangu tvertņu burbuļi var kaitēt medūzām, kā arī 15 metru dziļumā atrodas anoksisks slānis, kas satur augstu ūdeņraža koncentrāciju un var izraisīt cilvēka nāvi.

Medūzu ezers ir apmēram 12 tūkstošus gadu vecs. Tā vecums tiek aprēķināts pēc ezera dziļuma, kas šobrīd ir apmēram 30 metri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu