Gada dzimšanas dienā zoodārza tīģerēni saņem siena maisu un grabuli

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Gada dzimšanas dienā Rīgas zoodārza tīģerēni Odins un Tors saņēmuši siena maisu un grabuli - PET pudeli ar granulām, pavēstīja zoodārzā.

Svētku maltīte viņiem īpaša nav paredzēta, jo tas var kaitēt dzīvnieka vielmaiņai.

«Tīģerēniem Toram un Odinam šodien 1.dzimšanas diena! Dāvanā viņiem izklaides iespējas – ar sienu un aromātiem pildīts maiss un ar granulām pildīts grabulis – PET pudeles,» vēsta zoodārzs īsā paziņojumā.

Jau ziņots, ka tīģerēni piedzima pērn 13.augustā, taču tikai 27.novembrī notika pirmais pasākums, kurā zoodārzs sabiedrību iepazīstināja ar jaunumiem Amūras tīģeru saimē.

Tīģerēnu Odina un Tora māte ir 2007.gadā dzimusī Amūras tīģeriene Katrīna, savukārt tēvs ir 2003. gadā dzimušais Amūras tīģeris Janeks.

Rīgas zoodārzs piedalās vairāk nekā 70 starptautiskās apdraudēto sugu saglabāšanas programmās. Amūras tīģeri savvaļā sastopami Krievijas Tālajos Austrumos un Ziemeļķīna, šo tīģeru skaits brīvā dabā vairs nepārsniedz 500.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu