Briedi pieķer ēdam cilvēka mirstīgās atliekas

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: REUTERS/Scanpix, kadrs no twitter

Zinātnieki uzskata, ka konstatējuši pirmo gadījumu, kad briedis mielojas ar cilvēka mirstīgajām atliekām. Dzīvnieks pieķerts ar sensorkameru Teksasas štata universitātes Kriminālistikas antropoloģijas pētniecības nodaļas mācību teritorijā, kur studenti pēta, kā cilvēka ķermenis sadalās vidē.

Zinātnieki arīdzan novēro dzīvnieku un cilvēku līķu mijiedarbību, taču šā brieža rīcība bija negaidīts pavērsiena punkts. Brieži pārsvarā ir zālēdāji, lai gan ir gadījumi, kad tie apēd sīkus zīdītājus vai putnus, kā arī cits cita mirstīgās atliekas.

Eksperti fotogrāfijā redzamo briedi uzskata par pirmo fotogrāfisko pierādījumu cilvēka mirstīgo atlieku ēšanai, raksta Lielbritānijas medijs «The Independent».

Briedis ieradās pie mirstīgajām atliekām pēc tam, kad tās jau bija apstrādājuši maitasputni. Eksperti pieļauj, ka briedis drīzāk varētu būt grauzis kaulus, lai uzņemtu ziemas mēnešos uzturā trūkstošos minerālus, nevis ēdis mīkstos audus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu