Apburoši foto: Surikatu mazuļi krīt viens otra apskāvienos

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Surikati ir vieni no populārākajiem dzīvniekiem Āfrikā, tos iemīļojuši arī vietējie iedzīvotāji, kas uzskata, ka surikati pasargā ciemus no nevēlamiem viesiem - vilkačiem un noklīdušiem lopiem.

Surikati par pieaugušiem uzskatāmi jau viena gada vecumā, bet tikai trīs nedēļu vecumā tie sāk nākt ārā no alas, lai pievienotos pieaugušajiem barības meklējumos un apgūtu ikdienas paradumus. Jaunie dzīvnieki rūpīgi vēro pieaugušos un vēlāk atdarina viņu uzvedību.

Fotogrāfs Vesels Duplesis Dienvidāfrikā uzņēmis apburošus foto ar kādu surikatu ģimeni. Divi pieaugušie vēro apkārtni, savukārt surikatu mazuļi viens otru apskāvuši.

Šiem dzīvniekiem ļoti patīk saulaini laikapstākļi, tāpēc nereti viņi gozējas saulītē. Viena no viņu ierastākajām ikdienas nodarbēm ir savstarpēja kažoka tīrīšana, tāpēc, iespējams, ka jaunie surikāti centušies atdarināt vecāku uzvedību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu