Iespējams, populārākā ķirzaka internetā – Makgaivers

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: instagram.com/macgyverlizard/

Par interneta slavenību kļuvusi Kalifornijā dzīvojoša četrus gadus veca Argentīnas sarkanā tegu ķirzaka vārdā Makgaivers.

Pateicoties viņa saimniekiem Skotam un Aisai, viņš sociālajā tīklā «Instagram» ieguvis jau 162 tūkstošus sekotāju, bet vietnē «Youtube» viņa kanālam seko ap 45 tūkstošiem fanu, kuriem patīk vērot viņa ikdienas gaidas. Makgaiveram ir arī pašam savs «LinkedIn» konts.

«Viņš mājā drīkst iet, kur grib, bet viņš izvēlas nākt un gulēt dīvāna priekšā pie mūsu kājām,» dzīvniekmīļu portālam «The Dodo» pastāstījis Skots, piebilstot, ka ķirzakai ļoti patīk nākt mīļoties.

Viņam garšo visa veida gaļa, izņemot lamas – viens no Makgaivera iecienītākajiem ēdieniem ir arī vīnogas. «Viņš ir gudrs. Bet nav ģēnijs. Katrā gadījumā viņš nav seriālu varoņa «Makgaivera» līmenī. Tomēr viņš ir daudz, daudz gudrāks nekā cilvēki domā,» uzskata viņa saimnieks.

Skots brīdina, ka reptiļus nav viegli uzturēt – nepieciešams daudz līdzekļu un laika, lai aprūpētu šo aukstasiņu plēsēju, kam vajadzīga īpaša pārtika, apstākļi un pašu būvēts terārijs, kurā sildīties, kad ārā nespīd saule. Tegu ķirzaka var sasniegt 15-20 gadu vecumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu