Foto: Tīģeru mātīte Indijā veldzējas dubļu baseinā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Arī tīģeriem mēdz palikt karsti un brīžos, kad blakus nav ūdens, noder arī dubļi. Piemēram, šī tīģeru mātīte nolēma atvēsināties dubļu baseinā, pilnībā sasmērējot savu skaisti strīpaino kažoku.

Fotogrāfe Jadždīpa Rajputa (Jagdeep Rajput) bija devusies aplūkot Ranthamboras Nacionālo parku, vienu no lielākajiem nacionālajiem parkiem ziemeļaustrumu Indijā, kad pamanīja, kā kāda tīģeru mātīte veldzējas dubļu peļķē.

Dzīvnieki šādā veidā ne tikai cenšas atvēsināties no karstajiem saules stariem, bet arī pasargā savu ķermeni no kaitinošiem insektiem.

«Vasaras periodā temperatūra Ranthambora var sasniegt +50 grādus. Šajā dienā ārā bija +45 grādu karsts,» par piedzīvoto stāsta fotogrāfiju autore.

Tīģeru mātītes vārds ir Laitninga un Ranthamboras Nacionālajā parkā viņa ir zināma. Dzīvnieks dzīvo tūristu zona un ir pieradis pie automobiļiem, kas netālu brauc garām, lai vērotu dzīvniekus.

«Viņa ripinājās pa dubļu baseinu, lai izvairītos no ekstrēmajām temperatūrām un tā viņa pavadīja visu pēcpusdienu,» atklāj Jadžīpa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu