Skarbā daba: Plēsīgs gepards nomedī nevainīgu impalu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Plēsīgie gepardi ir ļoti ātri dzīvnieki, kas ļauj pie barības tikt daudz vieglāk nekā citiem savvaļas dzīvniekiem. Gepardi ēd tikai gaļu, savukārt iecienītākie no viņu medījumiem ir gazeles un impalas.

Fotogrāfam Deonam Honam Dienvidāfrikas Pilanesbergas Nacionālajā parkā augusta mēnesī izdevies iemūžināt unikālus kadrus. Izsalcis gepards metās virsū vienam no saviem iecienītākajiem medījumiem - impalai.

Hons aģentūrai «Caters News Agency» atklājis, ka impala centās aizbēgt no geparda, lecot augstu gaisā, tomēr dzīvniekam tomēr izdevās to noķert.

Vēl dažas minūtes pirms notikušā impala mierīgi staigāja apkārt un dzēra ūdeni. Vien pēc neilga mirkļa parādījās gepards, kas dzīvniekam uzbruka.

«Nelaimīgais dzīvnieks centās pārlekt pāri gepardam, bet tas viņu noķēra gaisā. Vēlāk parādījās vēl divi gepardi un dzīvnieki kopīgi medījumu aizvilka prom, lai to izbaudītu,» stāsta fotogrāfs.

«Tās bija ilgākās 58 sekundes manā mūžā,» viņš atklāj.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu