Septiņi svarīgākie produkti sievietēm pēc 40

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/district_diva/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Dietologi nosauc 7 produktus, kurus savā ēdienkartē jāiekļauj sievietēm pēc 40.

Produkti, kurus speciālisti iesaka sievietēm pēc 40:

1. Ķirštomātiņi. Tajos ir likopīns - vērtīgs antioksidants. Regulāra ķirštomātiņu lietošana pārtikā ļaus izvairīties no krūšu un dzemdes kakla vēžu rašanās un sirdsslimībām.

2. Linsēklas. Tās satur nepiesātinātās taukskābes omega-3. Linsēklas samazina «sliktā» holesterīna līmeni asinīs. Pētījumi saka, ka pat 40 grami linsēklu dienā palīdz sievietei justies labāk klimaksa laikā. Linsēklas mazina risku saslimt ar krūts vēzi.

3. Svaigi kāposti. Tajos esošie olbaltumi palīdz saglabāt labu redzi, C vitamīns stiprina imūnsistēmu, kalcijs un K vitamīns stiprina kaulus. Izcils produkts osteoporozes profilaktikai.

4. Lasis un citas treknas zivis noderīgas jebkura vecuma sievietēm. Treknas zivis palielina estrogēna līmeni organismā, tas parasti pēc 40 gadu vecuma samazinās.

5. Dzērveņu sula. Bagāta ar C vitamīniem un antioksidantiem, tā stiprina imīnsistēmu. Dzērveņu sula uzlabos urīnpūšļa darbību un pastiprina medikamentu iedarbību.

6. Grieķu jogurts. Labs olbaltumvielu avots, prakstiski nesatur cukuru. Šo jogurtu gatavo no aitu piena, jogurts mazina iespēju saslimt ar cukura diabētu un aizkavē novecošanas procesu. Šis produkts uzlabo zarnu trakta darbību un nomierina nervu sistēmu.

7. Valrieksti. Mazina osteoporozes un krūts vēža risku. Tikai 50 grami riekstu dienā aizkavēs vēža šūnu augšanu un uzlabos zarnu trakta darbību, raksta «newsru».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu