Izmēģini! Kas organismā mainīsies, ja visus dzērienus aizstāsi ar ūdeni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Antonio Calero Garcia, CC BY-SA 2.0

Mūsu organismam patīk ūdens. Ārsti iesaka dienā uzņemt pusotra litra šķidruma, mēs dzeram tēju, kafiju, vīnu, sulas, ēdam zupas.

Speciālisti iesaka izmēģināt visus dzērienus aizstāt ar ūdeni, vismaz vienu mēnesi, lai redzētu pirmo pozitīvo rezultātu, raksta «Soulost».

Eksperts Kriss Beilijs ir veicis eksperimentu un nonācis pie secinājuma, ka mēnesi visus iecienītos dzērienus aizstājot ar ūdeni, organisms būs pateicīgs – uzlabosies pašsajūta, vielmaiņa, fiziskā un garīgā veselība.

Pētījumā atklājies, ka dzerot ūdeni:

1. Tu patērē mazāk kaloriju. Tējā ar cukuru ir 30 kalorijas, tasītē kapučīno – 250 kalorijas, 500 ml kolas satur 210 kalorijas.

2. Ūdens nomāc apetīti. Dzer ūdeni, tas mazinās izsalkumu.

3. Tavas smadzenes strādās ražīgāk. Smadzenēs (kā visā ķermenī) ir ūdens - 75-80%. Uzturot pareizu ūdens balansu organismā, tu palīdzi tam ražīgāk strādāt, tai skaitā palielinās koncentrēšanās un enerģijas līmenis.

4. Ūdens ir lētāks. Tu ne tikai kļūsi veselāks un enerģiskāks, bet arī ieekonomēsi naudu – kafija maksā vairāk nekā ūdens.

5. Ūdens veicina metabolismu. Tikai nieka 500 ml ūdens un vielmaiņa paātrinās par 30%.

6. Ūdens attīra ādu un poras. Ūdens arī mitrina ādu, kā arī pasargā no galvas sāpēm, kas rodas no atūdeņošanās.

7. Ūdens palīdz uzlabot zarnu trakta darbību. Ja tu dzer ūdeni, ēd šķiedrvielām bagātu pārtiku, tavs zarnu trakts darbosies lieliski.

8. Ūdens ir vērtīgs sirds darbībai. Ja organisms ir atūdeņots, asinis kļūst biezākas, tas apgrūtina sirds darbību. Kā arī tas paaugstina tromba veidošanās risku. Izdzer piecas glāzes ūdens dienā, samazinot sirdslēkmes iespējas par 41%.

9. Ūdens nepieciešams fiziskām aktivitātēm. Atūdeņots organisms nevar izturēt lielu slodzi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu