Kas notiek ar organismu, ja atsakās no gaļas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

 atteikšanos no gaļas

Ja esat nolēmuši pārbaudīt manu ieteikumu lietot tikai augu valsts uzturu viena mēneša garumā, jums, visticamāk, nāksies pieredzēt turpmāk minētās piecas galvenās grūtības.

• Pirmajā nedēļā var būt nelieli kuņģa un zarnu darbības traucējumi, jo visa gremošanas sistēma pārkārtojas. Tas ir dabiski, par to nav jāuztraucas, un parasti tas neturpinās ilgi.

• Tam nāksies ziedot zināmu laiku. Nenožēlojiet to - sirds slimības un vēzis arī tērē jūsu laiku. Tātad nāksies iemācīties jaunas receptes, jābūt gatavam pagaršot jaunus ēdienus, jāatklāj jauni restorāni. Pievērsiet uzmanību tam, kas jums patiešām garšo, un radiet maltītes, kas jums sagādā patiesu prieku. Tas ir ļoti svarīgi.

• Būs jāpielāgojas arī psiholoģiski. Daudzi no mums ir raduši domāt, ka neatkarīgi no tā, cik pilns ir šķīvis, ēdiens bez gaļas nevar būt pilnvērtīgs - it sevišķi pusdienās. Jums nāksies pārvarēt šos aizspriedumus.

• Iespējams, ka jūs vairs nevarēsiet apmeklēt dažus iecienītos restorānus, un pavisam noteikti nevarēsiet pasūtīt tos ēdienus, pie kuriem bijāt pieraduši. Tam būs jāpielāgojas.

• Draugi, ģimene un kolēģi var jūs neatbalstīt. Daudzus cilvēkus dažādu iemeslu dēļ var biedēt tas, ka tagad esat veģetārietis vai vegāns, - varbūt tāpēc, ka sirds dziļumos viņi saprot, ka viņu uzturs nav sevišķi veselīgs, un izjūt nepatiku, ja kāds cits spēj atmest neveselīgās ēšanas ieradumu, bet viņi nespēj.

Gribu sniegt arī dažus padomus pirmajam mēnesim.

• Ilgtermiņā augu izcelsmes uzturs izmaksā mazāk nekā dzīvnieku izcelsmes produkti, tomēr līdz visa apgūšanai jūs, iespējams, iztērēsiet vairāk, jo veiksiet dažādus mēģinājumus. Dariet to! Tas ir tā vērts.

• Ēdiet labu ēdienu! Ja plānojat ēst ārpus mājas, tad izmēģiniet dažādus restorānus, kas ļaus atklāt daudzus jaunus vegānu ēdienus. Bieži vien dažādu tautu ēdienu restorāni ne vien piedāvā plašāku augu valsts ēdienu klāstu, bet arī iespēju iepazīt jaunas, izsmalcinātas garšas. Izbaudiet tās!

• Ēdiet pietiekami daudz! Viens no jūsu mērķiem, iespējams, ir svara samazināšana. Tas ir labi, un, lietojot augu valsts ēdienus, jūs to arī panāksiet. Bet nepārcentieties - lai ko jūs darītu, nevajag just izsalkumu.

• Ēdiet daudzveidīgu uzturu! Daudzveidība ir svarīga ne tikai tādēļ, lai iegūtu visas nepieciešamās uzturvielas, bet arī tādēļ, lai šī diēta neapniktu.

Galvenais ir tas, ka jūs varēsiet ēst augu izcelsmes produktus ar lielu patiku un gūt no tā patiesu baudu. Pārejas posms var nebūt viegls. Pastāv gan psiholoģiskie, gan praktiskie šķēršļi. Tas prasa laiku un pūles. Draugi un ģimene varbūt jūs neatbalstīs. Tomēr j ieguvumi ir gandrīz līdzvērtīgi brīnumam. Un jūs būsiet pārsteigti, cik ātri tie izpaudīsies, līdzko šāds uzturs būs kļuvis par paradumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu