Kā atbrīvoties no kontaktlēcām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vai tas ir iespējams, ka mēs skaidri redzam arī pēc briļļu vai kontaktlēcu noņemšanas? Jā – lietojot speciālās ortokeratoloģijas kontaktlēcas, tas ir iespējams!

Ortokeratoloģijas jeb nakts lēcas ir īpaša dizaina gāzu caurlaidīgās kontaktlēcas, kas individuāli tiek piemeklētas atbilstošas katra pacienta radzenei (acs priekšējā caurspīdīgā daļa) un tiek liktas uz acīm pa nakti. Nakts laikā tās maigi pārveido acs priekšējo virsmu un, no rīta izņemot kontaktlēcas, redze saglabājas skaidra visas dienas garumā.

Vairs nav jāraizējas par kontaktlēcu lietošanu baseinā, nepazaudēšanu basketbola treniņā vai deju mēģinājumā. Acis ir pilnībā brīvas visu dienu un nekas vairs neierobežo mūsu ikdienu.

Ortokeratoloģijas efekts ir atgriezenisks, līdz ko kontaktlēcas vairs netiek liktas uz acīm, radzene pāris dienu laikā atgūst savu iepriekšējo formu un miopija atgriežas.

Attēls, kas veidojas nakts lēcu ietekmē, ir dabīgs, tādēļ var tikt izmantots tuvredzības profilaksei. Turklāt tā ir droša alternatīva LASIK un citām redzes korekcijas operācijām, kas netiek veiktas bērniem un pieaugušajiem, kuriem redze turpina pasliktināties.

Acu veselība

Lietojot kontaktlēcas dienas laikā, mēs bieži vien valkājam tās ilgākas stundas kā būtu vēlams. Kontaktlēca aiztur brīvu skābekļa piekļuvi un acis tiek kairinātas. Nakts lēcas dod iespēju visu dienu pavadīt kā labi redzošam cilvēkam un aizmirst par briļļu vai kontaktlēcu lietošanu. Šāda metode ir veselīgāka acīm.

Pareizi pielāgotas un kontrolētas, tās ir drošākas kā standarta mīkstās kontaktlēcas. To ir apliecinājuši vairāki starptautiski pētījumi.

Tuvredzības progresēšana

Nakts lēcas tiek atzītas par vienu no būtiskiem paņēmieniem, lai apstādinātu miopijas progresēšanu. Tuvredzības pieaugums pusaudžiem, ir izplatīta problēma mūsdienu sabiedrībā, tādēļ pasaulē daudzu gadu desmitu garumā tiek veikti pētījumi par miopijas dabu un progresēšanu, tās kontroli un visdažādāko korekcijas līdzekļu ietekmi uz to. Šo gadu laikā zinātnieki ir nonākuši pie pētījumu rezultātiem, kas apstiprina, ka ar nakts lēcām iegūtā redze ir līdzīga acs dabiskajam mehānismam, kas apstādina acs augšanu un miopijas progresēšanu.

Ar nakts lēcām tiek radīti veselīgāki ikdienas apstākļi acīm, tās ir daudz ērtākas par brillēm vai parastām kontaktlēcām, nepastāv nekādu ikdienas ierobežojumu. Tā ir moderna pieeja redzes korekcijā!

Raksts tapis sadarbībā ar Gallus Optika

www.gallus.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu