Slimnīcas baidās palikt bez pacientiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Mediķi prognozē, ka līdz ar pacientu iemaksu palielināšanos arvien vairāk cilvēku izvēlēsies nevis meklēt speciālista palīdzību, bet gan pieciest savu kaiti un tikt galā pašu spēkiem. Taču tas nozīmēs vēl vairāk ielaistu slimību un dārgāku ārstēšanu, trešdien raksta «Neatkarīgā».

Taču līdz tam laikam, kad slimnīcās pēc palīdzības sāks vērsties pacienti ar ielaistām kaitēm, var gadīties, ka tikmēr jau būs izputinātas liela daļa slimnīcu, jo to pastāvēšanas formula ir pavisam vienkārša — ja ir pacienti, ir ienākumi, ja nav pacientu, nav arī naudas.

Jau tagad, līdz ar kvotu samazināšanu 15% apmērā, daudzviet ir slēgtas ārstniecības iestāžu nodaļas, saīsināts darba laiks un atlaisti darbinieki vai arī sūtīti bezalgas atvaļinājumā. Taču ir slimnīcas, kas mēģinās strādāt līdzšinējā apjomā līdz pēdējam brīdim, un darbiniekus bezalgas atvaļinājumā arī nav plānots sūtīt. Tādas ir Madonas un Jelgavas slimnīcas.

Veselības ministrija prognozē, ka pacientu plūsma slimnīcās salīdzinājumā ar līdzšinējiem rādītājiem gadā varētu samazināties par 10%. Pirmajā mēnesī gan šis samazinājums varot būt lielāks, taču ministrija operatīvi sekošot izmaiņām, lai varētu kaut ko mainīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu