Trīs dienās nomest liekos kilogramus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/B.Koļesņikovs

«Ja es pati būtu caurbira un man nebūtu problēmu ar lieko svaru, savus pacientus izprast man būtu daudz grūtāk,» teic dietoloģe Lolita Neimane.

Pati sevi un savu ķermeni Lolita iepazinusi ļoti labi, un līdz ar to viņa un arī viņas organisms tūlīt reaģē uz katru lieko kilogramu, kurš parādījies pēc mājās pavadītas nedēļas nogales vai, sabiedrībā ejot, baudītiem labumiem. Lolitas augums ir 1,76 m, standarta svars — 63 kg. Kopš viņa samērā regulāri apmeklē trenažieru zāli, standarta svars uz muskuļu rēķina pieaudzis par 3 kg.

Jau labu laiku, vērojot sava svara svārstības, Lolita galveno uzmanību pievērš nevis kilogramu iedaļām uz svariem, bet apģērbam. Piemēram, ja pirms motociklistu sezonas atklāšanas sarkanās ādas bikses kļuvušas mazliet par šauru, Lolita problēmu atrisina trīs dienās. Tad viņa maksimāli daudz uzturā lieto tomātus — sagriež, sajauc ar kefīru, vājpiena biezpienu, zaļumiem, un — paēdis esi. Krējumu maltītes gatavošanai viņa tikpat kā neizmanto. Notievēšanas kūrēs dietoloģe bieži vāra dārzeņu biezeņzupas un nelieto maizi, lai gan, normālā ritmā dzīvojot, ļoti iecienījusi rupjo graudu maizi. Arī augļus viņa šajā laikā ēd ļoti maz, jo tajos tomēr ir diezgan daudz kaloriju. Cīnoties ar pāris liekajiem kilogramiem, Lolita ēdienreizēs neatsakās arī no liesas gaļas šķēles ar mārrutkiem. Sātīgi un garšīgi. Ko par to saka vīrs Gastons un dēli Niklāvs un Gustavs? Neko īpašu, jo viss tiek sagatavots tik daudz, lai pietiktu visai ģimenei. Tikai Lolitas apēstā porcija ir krietni vien mazāka… Protams, šajā laikā nepieciešams daudz šķidruma — viņa dzer ūdeni un tēju. No rītiem — kapučīno. Pa dienu viņa izdzer trīs litrus ūdens.

Pirti kā lielisku notievēšanas palīglīdzekli Lolita vēl nav apguvusi — tik vien kā kārtīgi izkarsējas saunā pēc svīšanas trenažieru zālē. Bet mājās, vismaz reizi nedēļā, Lolita kārtīgi izsviedrējas vannā, kurai pievienoti dažādi speciālie vannu sāļi.

Svara labākais uzraugs ir Gastons — ja arī Lolita pati nepamana kādu lieku kilogramu, Gastons to pamana uzreiz. Un Lolita vīra norādījumus ņem vērā.

Lai nu kāds ir šis pavasaris — zaļumi no zemes laukā lien negribīgi, Lolita pati jau uz palodzes izziedinājusi kressalātu lapiņas. Dārza dobēs jau parādījušās pirmās skābenes, par visnotaļ lielisku pirmo dabisko vitamīnu avotu Lolita atzīst arī nātres. Viņa vāra skābeņu–nātru zupu. Neatkarīgi no gadalaika Lolita grauž burkānus. Spiestu burkānu sulu dietoloģe neatzīst, jo uzskata, ka dārzeņi jāēd ar visiem «biezumiem». No tā ir vēl viens labums — kad zobi no to graušanas piekusuši, citu neko ēst vairs negribas.

Kā daudzām sievietēm, arī Lolitai visproblemātiskākā vieta ir tauku spilventiņi uz vēdera. Ar tiem viņa cīnās trenažieru zālē, karsējoties saunā, kārtīgi vēderu izmasējot ar birsti. Rezultāts ir.

Lai arī kā Lolita cenšas atturēties no trekniem produktiem, no treknajiem sieriem viņa atteikties nespēj. Nu katram taču vajag arī sevi palutināt ar kādu kārumu. Būtībā Lolita ēd visu, ko vēlas. Tikai — ar mēru. Atslodzes dienas kā ļoti ieteicamu novājēšanas veidu dietoloģe ievēro reti, jo atšķirībā no daudziem pacientiem dienu izturēt bez ēšanas esot grūti. Bet, ja ļoti vajagot, viņa ir gatava arī šim «varoņdarbam».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu