Gripas epidēmija reģistrēta jau deviņās pilsētās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedrības veselības aģentūra (SVA) gripas epidēmiju valstī reģistrējusi jau deviņās pilsētās, taču norāda, ka valstī kopumā gripas epidēmijas nav.

Pagājušajā nedēļā gripa epidēmija slieksni sasniegusi Bauskā, Jelgavā, Dobelē, Jūrmalā, Limbažos, Ogrē, Siguldā, Gulbenē un Līvānos, portālu «Apollo» informēja SVA.

Kopējā saslimstība ar gripu Latvijā pagājušajā nedēļā salīdzinājumā ar nedēļu iepriekš samazinājās par 12%, sasniedzot 65 saslimšanas gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Tā kā saslimstība dati valstī kopumā vēl nesasniedz 100 saslimšanas gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju, nevar apgalvot, ka valstī patlaban valda gripas epidēmija, uzsver SVA. Tomēr saslimšanas gadījumi ar gripu reģistrēti lielākajā Latvijas teritorijā — 24 no 31 monitoringa teritorijas.

Pagājušajā nedēļā par 18% samazinājusies arī saslimstība ar citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām.

Tāpat kā iepriekš, arī pagājušajā nedēļā ar gripu un akūtām augšējo elpceļu infekcijām visvairāk slimoja bērni līdz 14 gadu vecumam. Tomēr skolu apmeklējums saglabājās apmierinošā līmenī — 90%. Mazāk apmeklēti bija bērnudārzi, tikai 67%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu