Dzīve nav tikai svētki. Sestais zelta likums mieram un laimei

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Teju visu laikmetīgo slimību pamatā ir nemiera sindroms,» uzskata netradicionālā psiholoģe sūfija Irina Golovina.

Veselība, laime un sirdsmiers vairs nebūs svešvārdi no ziepju operām, ja liksi lietā septiņas vienkāršas likumības, kuru pamatā ir Austrumu gudrības.

Kad liktenis piespēlē citronu, pagatavo limonādi!

Dzīve nav tikai svētki. Pat tad, ja kāds tev ir nodarījis ko nepatīkamu vai ļaunu, saskati pozitīvo. Pieņemsim, tevi krāpj vīrs. Protams, sāpīgi, taču tā vietā, lai plēstu matus, domā: «Kāds labums man būs no tā, ka viņš mani pametīs?» Sāc ar brīvo laiku, iespēju izgulēties un vairāk pievērsties sev un beidz ar jautājumu: «Vai viņš man vispār ir vajadzīgs?» Varbūt jau sen esi gribējusi no viņa atbrīvoties, bet tagad, kad tas ir noticis, skaidru bildi ieraudzīt traucē tikai ieradums un aizvainota patmīlība.

Vēl viens piemērs — tevi ir nodevusi draudzene. Tu sāc analizēt — vai tajā vainojama mana pārliekā uzticēšanās vai naivums? Uz kā balstījās mūsu draudzība? Un vai tā vispār bija draudzība? Secinājumi, kas padarīs tevi labāku, tad arī būs tā «limonāde».

Vai arī tu esi atlaista no darba. Esi pārdzīvojusi šoku, veselu nedēļu grimsti depresijā, bet pēc tam izsūti savus CV, apmeklē kvalifikācijas celšanas kursus un mācies angļu valodu. Tu esi ieguvusi stimulu, lai tiektos pēc kā labāka.

Ķīnieši mēdz teikt: ja mājā ienāk problēma — pasaki tai paldies! Sūfiji uzskata, ka ciešanas attīra cilvēka dvēseli, un, jo vairāk Dievs kādu mīl, jo vairāk liek viņam ciest. Tikai «citroni» spēj izsist mūs no rutīnas un inerces. Jā, tie nav patīkami, tomēr bez tiem mūsu dzīve drīzāk līdzinātos vienai lielai apātijai. «Citroni» piespiež paraudzīties uz sevi no citas puses un likt lietā rezerves.

Turpmāk vēl. Pilnu rakstu lasi žurnāla «Lilit» jūnija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu