Neradi sev elkus! Piektais zelta likums mieram un laimei

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Teju visu laikmetīgo slimību pamatā ir nemiera sindroms,» uzskata netradicionālā psiholoģe sūfija Irina Golovina.

Veselība, laime un sirdsmiers vairs nebūs svešvārdi no ziepju operām, ja liksi lietā septiņas vienkāršas likumības, kuru pamatā ir Austrumu gudrības.

Skaudība ir nezināšana, atdarināšana — pašnāvība!

«Neradi sev elkus!» mācīja Kristus. Atrodi sevi un esi tu pati! Apmēram to pašu runāja arī Buda. Kādu kopējot, mēs zaudējam sevi. Par vēl vienu Klaudiju Šīferi mums nekļūt tik un tā — būsim vien latviešu Aijas, Baibas un Ilgas, saraujies vai izstiepies! Taču, dzenoties pēc ilūzijas, pa ceļam var pazust tas vērtīgais, kas mūsos ir.

Pieņemsim, ka tu esi pieradusi mosties pulksten 10, bet gudrā žurnālā izlasīji — lai saglabātu veselību, ir jāceļas līdz ar saullēktu. Tu veselu nedēļu slienies augšā pulksten 5 no rīta, bet pēc tam miega bada dēļ sāc klusībā ienīst visu pasauli. Un tas viss tikai tāpēc, ka esi izvēlējusies sev nepiemērotu atdarināšanas modeli!

Protams, vienmēr kādu var izmantot par piemēru, taču tā nedrīkst būt akla atdarināšana. Kopija vienmēr ir sliktāka par oriģinālu. Ja reiz tu pērc tādu pašu kleitu kā meitenei uz žurnāla vāka, tad ne jau tāpēc, ka vēlies līdzināties modelei, bet gan tāpēc, ka tā kleita tev piestāv, vai ne? Ja sapratīsi, ka modeles centimetrus tev nekad neiegūt, tu nevis mērdēsi sevi badā, bet gan pieņemsi sevi tādu, kāda esi, un izstrādāsi sev atbilstošu diētu. Mācoties no citu pieredzes, tev nav jāpiegriež sava dzīve pēc svešas piegrieztnes.

Turpmāk vēl. Pilnu rakstu lasi žurnāla «Lilit» jūnija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu