ASV pašūtas «seksa drēbes»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

ASV izstrādāts apģērbs, kas ļauj no attāluma sajust otra cilvēka pieskārienus un apskāvienus.

Sajūtu kostīmi, ko izveidojusi amerikāņu dizainere Frančeska Rozella, caur mobilo sakaru tīklu saņem informāciju par pulsu, ķermeņa temperatūru un otra cilvēka pieskārieniem, bet tad tos reproducē uz otra cilvēka ķermeni kā pulsāciju, fizisku iedarbību un īstu apskāvienu siltumu.

Pētījumi parādīja, ka paši intensīvākie apskāvienus jūtošie punkti ir delnu augšpuse, mugura, kakls, pleci, viduklis un gūžas. Sajūtu kostīms ar datu devēju palīdzību spēj pārraidīt pieskārienus šiem punktiem, ja kostīms, kas uzvilkts sajūtu uztvērējam, tiem pieguļ.

Izstrādes koncepcija balstās uz iespēju nepārtraukti uzturēt sajūtamu kontaktu starp cilvēkiem, kuri jūt viens pret otru maigumu. Kā uzsver kostīma radītāji, mūsdienīgais dzīves ritms piespiež tuvus cilvēkus ilgu laiku būt šķirtiem. Protams, ir iespējama komunikācija pa telefonu vai internetu, bet cilvēkiem pietrūkst fiziska kontakta. Jaunā tehnoloģija ir aicināta šo mūsdienīga dzīvesveida trūkumu novērst.

Līdzās kontaktu nodibināšanai starp mīlētājiem sajūtu kostīmus var izmantot, lai pieskatītu bērnus un rūpētos par veciem cilvēkiem. Kā atzīmē kostīma autori, bērniem ir vitāli vajadzīgs fiziskais kontakts ar māti. Pētījumi ir pierādījuši, ka vairākums bērnu, kas nomiruši ar pēkšņā zīdaiņa nāves sindromu, atradušies pārāk retā fiziskā kontaktā ar māti.

Lai izstrādātu kostīmus, tika aptaujāta 150 cilvēku liela mērķa grupa, kurā ietilpa dažādu nacionalitāšu un vecuma cilvēki. Ražotāji izpētīja cilvēku uzvedību un emocijas, lai varētu izstrādāt atbilstošu dizainu, kas atbilstu dažādu vecumu un dažādu kultūras grupu lietotāju interesēm.

Kostīma testēšanas laikā tā valkātāji pastāstīja, ka viņi jūtot patiesu dzīves enerģiju, mīlestību un laimi. Viņi spēja no attāluma sajust un novērtēt partnera kaisli. Mērķgrupas dalībnieki pat piedāvāja izstrādāt apakšveļas komplektu sajūtu kostīma versijā. Tiesa, eksperimentus ar seksu no attāluma, kā arī vienas puses sajūtu drēbju mazgāšanu veļas mazgājamā mašīnā kostīma radītāji nolēma neveikt.

Šī fantastiskā kostīma izstrāde ieguva pirmo vietu kā pati labākā un mūsdienīgākā ideja CIBERART izstādē Bilbao. Ražotājkompānija plāno izlaist kostīmus plašā tirdzniecībā 2006. gadā.

Pēc žurnāla «Russkaja Amerika» materiāliem

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu