Pirmie Eiropas homoseksuālu vīriešu aptaujas rezultāti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Šovasar interneta vidē notikušajā Eiropas līmeņa aptaujā par homoseksualitāti vīriešu vidū piedalījušies 184 470 vīrieši, bet pirmie aptaujas rezultāti tiks publiskoti jau šā gada novembrī, informēja Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC), kas bija aptaujas koordinators Latvijā.

Kā informē aptaujas iniciators Roberta Koha institūts Vācijā, interneta aptaujas datus plānots apkopot un sākt publiskot no 2010.gada novembra, bet gala ziņojumu institūts sola 2011.gada septembrī.

Aptauja notika 33 Eiropas valstīs no 2010.gada jūnija līdz augusta beigām.Aptaujā tika iegūti dati par homoseksualitāti, homoseksuālu uzvedību un seksuāli transmisīvajām infekcijām to vīriešu vidū, kuriem ir seksuālas attiecības ar vīriešiem. Tāpat anketā tika uzdoti jautājumi par narkotisko vielu, alkohola lietošanu un vīriešu zināšanām par seksuāli transmisīvajām slimībām, kā arī HIV/AIDS testu iespējām.

Dažām no valstīm, kas piedalījās aptaujā, šie būs pirmie empīriskie dati ar vīriešu homoseksualitāti saistītos jautājumos, skaidro institūtā.

Pētījuma veicēji uzskata, ka 2,5% no vīriešu populācijas veido vīrieši, kam mēdz būt dzimumattiecības ar vīriešiem.

Rēķinot respondentu dalības rādītājus uz 10 000 mērķa populācijas katrā no valstīm, kas piedalījās aptaujā, pētnieki informē, ka Latvijā tie bijuši 3,3. Vismazāk potenciālo respondentu sasniegts Turcijā un Moldovā - 0,3, bet visvairāk Šveicē un Vācijā - 6,8. Latvijas kaimiņvalstīs: Lietuvā - 1,9 un Igaunijā - 4,7.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu