Neiekrīti diētas slazdos!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tu esi nolēmusi sākt ēst veselīgi, lai kļūtu slaida. Taču tava draudzene sarīkojusi viesības, kurās nevari atteikties no tortes vai arī, nākot no darba nespēj paiet garām saldumu veikalam, nenopērkot šokolādi. Šīs un citas kļūdas var sagraut gribasspēku. Taču šo kļūdu apzināšanās ir solis ceļā uz panākumiem.

Man ir stress, man gribas šokolādi

Zinātnieki jau sen konstatējuši, ka uzturs ar lielu cukura un tauku daudzumu ir labs paņēmiens cīņā pret stresu. Tieši tāpēc stresa gadījumā vēlamies kādu saldumu. Daudz ogļhidrātu un maz olbaltumu veicina galvas smadzeņu darbību, radot labu garastāvokli un pašsajūtu. Dietologi tomēr aizrāda, ka šokolāde sekmē cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs. Šokolādes vietā labāk lietojiet augļus.

Lai mazinātu kaloriju daudzumu, neēdu brokastis

Tā ir bieža kļūda. Neēdot brokastis, ir lielāka iespēja kļūt resnākam nekā brokastojot. Ja tu uzskati, ka brokastīs uzņem pārāk daudz kaloriju, ēd uzturproduktus, kuros ir maz kaloriju, piemēram, sausiņus ar vājpiena jogurtu vai augļus.

Esmu pārāk aizņemta, man nav laika ēst lēni

Šis ieradums piemīt daudziem cilvēkiem. Mēs esam iegrimuši darbā līdz ausīm un nemanām, ka garām jau pusdienlaiks, bet vakarā pārēdamies. Ja ēdat steidzīgi, signāls, ka esi paēdis, smadzenēs nonāk vēlāk, nekā rodas sāta sajūta. Konstatēts, ka cilvēki, kas ēd lēni, pagarina ēšanas laiku, pārstrādā daudz vairāk kaloriju nekā cilvēki, kas ēd ātri.

Ja pareizi ēdu, varu ēst, cik gribu

Dietologa ieteikumi palīdz notievēt, bet tas nenozīmē, ka nebūs jāatturas no trekniem produktiem un pārēšanās. Viena majonēzes karote var nelikties daudz, bet pēc tam būs stundu jāvingro, lai pārstrādātu uzņemtās kalorijas. Skaistu ķermeni iegūsi, ja regulāri vingrosi un uzturā būs maz kaloriju.

Es laikam pietiekami daudz nedzeru ūdeni

Kad vēders aizpildīts ar šķidrumu, kuņģa receptori sūta smadzenēm signālu — vēders ir pilns. Pirms kaut ko uzkod, izdzer glāzi ūdens. Tas mazinās ēstgribu. Dienā ieteicams izdzert 1–1,5 litrus šķidruma.

Brīvdienas un atvaļinājums tikai baudai

Brīvdienās tu ēd neregulāri, visbiežāk izvēlies sviestmaizes, picu, tēju ar maizīti, aukstās uzkodas. Tas nav veselīgi! Tas ir ātri, taču ļoti neveselīgi. Picas vietā izvēlies dārzeņu salātus, maizīšu vietā — augļus.

Viesībās parasti izdzeru dažus kokteiļus, lai būtu labāks garastāvoklis

Pāris kokteiļi tukšā dūšā nesniegs labu garastāvokli. Vairosies tikai ēstgriba un būs grūtāk ievērot diētu. Lai sevi vieglāk kontrolētu, pirms viesībām ēd uzturu ar lielu ogļhidrātu daudzumu, piemēram, apelsīnu sulu vai sausiņus.

Ja apēdīšu gabaliņu kūkas, pēc tam vairs nebūs vērts turpināt

Tu pārāk zemu sevi vērtē, ja tā domā. Mēģini pieradināt sevi baudīt iemīļoto kārumu retāk un dari to bez vainas sajūtas. Veselīga uztura kursā ir svarīgi, lai nebūtu aizliegta ēdiena. Ja plāno diētu, vari ēst savu iemīļoto ēdienu, bet maz. Tad katru dienu par to nedomāsi kā par aizliegtu ēdienu, ko ļoti gribas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu