Tikai dažas izmaiņas un dzīvosi ilgāk! 9 padomi kvalitatīvākai dzīvei

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sebastian Voortman

Tikai dažu izmaiņu veikšana savā dzīvesveidā var palīdzēt dzīvot ilgāk. Nesenā pētījumā atklāts, ka tādi sliktie ieradumi kā smēķēšana, pārāk liels alkohola patēriņš, mazkustīgs dzīvesveids un nepietiekams augļu un dārzeņu patēriņš var ātri vien novest kapā - saīsināt dzīves ilgumu par divpadsmit gadiem. Par laimi ir iespējams mainīt šos un citus neveselīgos ieradumus. Piedāvājam deviņus ieteikumus, kas liks jūsu ķermenim izskatīties un justies jaunam.

Nepārēdies!

Ja vēlies dzīvot līdz 100 gadu vecumam, ēdiena atstāšana uz šķīvja var būt laba ideja. Ilgas dzīves pētieks Dans Butners atklājis, ka japāņi oārtrauc ēst, kad jūtas aptuveni par 80% paēduši. Arī citi pētnieki pierādījuši, ka ēšana mazāk palīdz novecot lēnāk.

Mīlējies!

Sekss divas trīs reizes nedēļā var pievienot jūsu dzīvei līdz pat trīs gadiem. Mīlēšanās var sadedzināt apbrīnojumu skaitu kaloriju - dažreiz to var pielīdzināt 30 minūšu skrējienam. Regulārs sekss var arī samazināt asinspiedienu, uzlabot miega kvalitāti, stiprināt imunitāti un stiprināt sirdi.

Izslēdz TV!

Pārāk daudz laika pie TV var nopietni ietekmēt veselību. 2010. gada pētījumā atklāts, ka cilvēki, kas četras vai vairāk stundas dienā skatās TV, par 46% vairāk pakļauti mirstības riskam nekā tie, kas televīzijai velta divas vai mazāk stundas dienā.

Neuzturies saulē pārāk ilgi!

Izvairīšanās no saules var paglābt no saslimšanas ar ādas vēzi. Tāpat tas palīdz ilgāk saglabāt jauneklīgu izskatu, novēršot krunciņu un grumbu veidošanos pārāk agri. Nekad nav arī par vēlu sākt lietot saules aizsargkrēmu. Turklāt svarīgi to lietot ne tikai uz sejas, jāatceras arī par kakla ādu un dekoltē zonu.

Satiecies ar draugiem!

Pētījumi liecina, ka lielāks risks saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām ir tiem, kam nav liela ģimenes un draugu tīkla. Vientulība var nelabvēlīgi ietekmēt veselību, īpaši gados vecākiem cilvēkiem, kam ir tieksme uz depresiju.

Dzer ar mēru!

Sievietes, kas ikdienā izdzer divus vai trīs alkoholiskus dzērienus, vai vīrieši, kas izdzer trīs vai vairāk dzērienu, var piedzīvot negatīvas sekas, sākot ar svara pieaugumu un beidzot ar attiecību problēmām. Taču neliels vieglā alkohola patēriņš var pat būt veselīgs, saskaņā ar dažiem pētījumiem.

Ēd augļus un dārzeņus!

Visi ir dzirdējuši par augļu un dārzeņu labvēlīgo ietekmi uz veselību. Škiedrvielām un vitamīniem bagātie augļi un dārzeņi var samazināt sirds slimību risku par 76% un var arī samazināt krūts vēža risku. Papildus bonuss ir augļos un dārzeņos esošie antioksidanti, kas var palīdzēt cīņā ar grumbām.

Vingro!

Ikdienas vingrošana var būt patiess jaunības avots. 2008. gada pētījumā atklāts, ka augstas intensitātes vingrinājumi var paildzināt dzīvi līdz pat četriem gadiem, atstājot pozitīvu efektu arī uz sirdi, prātu un vielmaiņu. Pat ātra 30 minūšu pastaiga katru dienu var samaznāt risku saslimt ar sirds slimībām.

Nesmēķē!

Smēķēšanas atmešana ir, iespējams, vissvarīgākā lieta, ko varam darīt savas veselības labā. Kādā pētījumā atklāts, ka sievietes, kas atmet smēķēšanu ap 35 gadu vecumu, var pievienot savai dzīvei sešus līdz astoņus gadus. Nekad nav par vēlu atteikties no kāda kaitīga ieraduma. Smēķēšanas atmešana var palēnināt slimību un uzlabot izdzīvošanas izredzes pat tiem, kas jau ir nodarījuši ievērojamus bojājumus savai veselībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu