Šeit un tagad: desmit padomi, kā dzīvot tagadnē

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Veselīgas dzīves noslēpums nav skumšana par pagātni vai bažas par nākotni, bet gan spēja gudri izdzīvot pašreizējo mirkli. Atbrīvošanās gan no nevajadzīgām lietām, gan emocijām ļauj dzīvot šeit un tagad. Izvēle dzīvot pagātnē vai nākotnē ne tikai nozog prieku par šodienu, bet nozog pašu dzīvošanu. Vissvarīgākais ir pašreizējais mirklis. Piedāvājam iepazīties ar bloga «Becomingminimalist.com» apkopotajiem padomiem dzīvošanai tagadnē.

1. Atbrīvojies no nevajadzīgām mantām. Minimālisms liek dzīvot tagadnē. Atbrīvojoties no lietām, kas saistās ar pagātni, tu vari sākt dzīvot šajā brīdī.

2. Smaidi. Katra diena ir pilna ar bezgalīgām iespējām. Sāc dienu ar smaidu! Tu esi atbildīgs par savu attieksmi ik rītu, saglabā to cerīgu un optimistisku.

3. Pilnībā novērtē ikdienas mirkļus. Ienirsti tajos, cik vien iespējams, - ainavās, skaņās, smaržās, emocijās, triumfā un skumjās.

4. Piedod pagātnes pārestības. Ja tu turi ļaunu prātu uz kādu cilvēku par pagātnes pārestībām, izvēlies piedot un dodies tālāk. Pāridarījums bija viņu vaina, bet ļaut tam ietekmēt šodienu - tava.

5. Mīli savu darbu. Ja tu pārsvarā «izdzīvo» darba nedēļu, nemitīgi gaidot nedēļas nogali, tu iznieko 71% savas dzīves (piecas no septiņām nedēļas dienām). Šajā gadījumā ir divi risinājumi: 1) atrodi darbu, kas tev patīk, vai 2) atrodi kaut ko, kas tev patīk pašreizējā darbā, un koncentrējies uz pozitīvajiem aspektiem.

6. Sapņo par nākotni, bet strādā pie tā šodien. Nebaidies sapņot un nospraust mērķus nākotnei, bet strādāšana šodien ir pirmais solis, lai realizētu savus sapņus rīt. Neļauj sapņiem par nākotni aizstāt dzīvošanu šodien.

7. Negremdējies pagātnes sasniegumos. Ja joprojām runā par to, ko izdarīji vakar, tad acīmredzot neesi vēl neko daudz izdarījis šodien.

8. Beidz uztraukties. Tu nespēj novērtēt šodienu, ja pārāk daudz raizējies par rītdienu. Pieņem, ka rītdiena pienāks neatkarīgi no tā, vai tu par to raizējies vai ne. Un, ņemot vērā, ka raizēšanās neko labu nevienam nav nesusi, virzi savu garīgo enerģiju kur citur.

9. Domā jaunus risinājumus. Pasaule mainās tik strauji, ka vakardienas risinājumi vairs nederēs šodien. Neiestrēgsti «bet mēs tā darām vienmēr» veida domāšanā.

10. Uzveic atkarības. Atkarības tur tevi savā gūstā un neļauj pilnībā izdzīvot brīvību. Meklē palīdzību soli pa solim, kamēr atbrīvojies no atkarību ietekmes savā dzīvē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu