«Bomžu pļavas» Dzirciema parkā. Matrači, zābaki, tukšo pudeļu kalni

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieks

Zābaki, matracis, šļirces, apģērba gabali un milzīgs daudzums tukšu alkoholisko dzērienu pudeļu. Šāds skats paveras iecienītā rīdzinieku pastaigu vietā - Nordeķu muižas parkā, ko dēvē arī par Dzirciema parku. Netālu no izgāztuves, kas izpletusies plašā teritorijā blakus celiņiem, atrodas bērnu rotaļu laukums un soliņi, kur atpūšas pilsētnieki. Rīgas pašvaldības policija jau vairākus gadus periodiski apseko teritoriju un sastāda administratīvos protokolus. Īpašnieki neliekas ne zinis un teritoriju nekopj.

TVNET aicina: ja pamanāt piecūkotu vidi un atkritumus, kas izmesti publiskā teritorijā, sūtiet fotogrāfijas un aprakstu: tavabalss@co.tvnet.lv.

Nordeķu muižas parks, kas atrodas Dzirciema ielas pusē, ir sakopts, un tur ir patīkami uzturēties. Plašs bērnu rotaļu laukums, celiņi ar soliņiem, ko ieskauj sena aleja. Šo zaļās zonas daļu apsaimnieko SIA «Rīgas meži». Brīvdienās Imantas un Iļģuciema mikrorajonu iedzīvotāji steidza baudīt silto pavasara sauli un pastaigājās pa parku, kas tikai dažus desmitus soļu tālāk pārvēršas tādā kā plašā izgāztuvē.

Regulāri taciņu malās mētājas tukšas dzērienu pudeles un sadzīves draza – maisiņi, apģērba gabali, segas.

Plašā teritorija, kur kādreiz atradās dārzniecība, pārvērtusies «bomžu pļavā». Muižas dīķa vienā pusē apmetušās pīles, ko ar baltmaizi baro parka apmeklētāji, otrā pusē no ūdens rēgojas zaļi plastmasas pudeļu sāni un stiepļu žoga fragmenti.

«Rīgas mežu» daļas «Dārzi un parki» Pārdaugavas iecirkņa vadītāja Dace Bruģe skaidro, ka plašajai teritorijai ir dažādi īpašnieki un tikai nelielu daļu – to, kas ir savesta kārtībā, – apsaimnieko pašvaldība.

Zemesgabali ar tādām kā tranšejām, kur kādreiz atradās dārzniecība, ir privatizēti, bet daudzu gadu garumā šajā vietā nekas nenotiek.

Siltajā sezonā tur labprāt uzturas vietējie dzērāji, kas turpat iztukšo alkoholisko dzērienu pudeles un iemieg.

No 9. aprīļa līdz 11. maijam «spodrības mēneša» ietvaros «Rīgas meži» sadarbībā ar vietējiem iedzīvotājiem un vides organizācijām intensīvi sakops mežus un parkus. «Rīgas meži» kopumā apsaimnieko 62 tūkstošus ha mežu, no kuriem 4,5 ha Rīgā.

Rīgas domes saistošie noteikumi paredz, ka īpašniekam ir jāsakopj sava teritorija un tam piegulošās publiskā lietošanā esošās teritorijas. Noteikumu izpildi kontrolē Rīgas domes Administratīvās inspekcijas amatpersonas un Rīgas pašvaldības policijas amatpersonas. Par saistošo noteikumu prasību neievērošanu izsaka brīdinājumu vai piespriež naudas sodu: fiziskajām personām – līdz 350 eiro, juridiskajām personām – līdz 1400 eiro. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata pašvaldības attiecīgās izpilddirekcijas izpilddirektors.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu